CARSNEWS
AUTONEWS

Χρίστιαν Μίτσκοσκι: «Χρησιμοποιώ τον όρο Μακεδονία και θα συνεχίσω να το κάνω»

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι επανέλαβε ότι θα αποκαλεί τη χώρα του «Μακεδονία», επικαλούμενος το «ανθρώπινο δικαίωμα» του.

«Αυτό συνιστά δικαίωμά μου στην (ελεύθερη) έκφραση. Αυτό το έχω πει. Εκεί όπου είναι απαραίτητο να τηρούνται το Σύνταγμα και οι νόμοι εγώ πρέπει να τα τηρώ. Εάν αυτό μού αρέσει ή όχι αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Εάν μού αρέσει ή όχι αυτό μπορώ να το λέω κάπου αλλού. Έως ότου ασκώ αυτό το αξίωμα, εκεί όπου πρέπει να τηρούνται το Σύνταγμα και ο νόμος (…) Έτσι έχουν τα πράγματα. Αλλά, το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασής μου, το δικαίωμα στην (ελεύθερη) ομιλία, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα. Και, ναι, χρησιμοποιώ τον όρο Μακεδονία και θα χρησιμοποιώ τον όρο Μακεδονία, διότι αυτό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμά μου και κανείς δεν μπορεί να μού το αφαιρέσει» ανέφερε ο Μίτσκοσκι σε συνέντευξή του σε podcast στα Σκόπια.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι σημείωσε: «Εγώ ήμουν ένας από εκείνους τους πολιτικούς που πριν από πέντε χρόνια είπε ότι αυτή η συμφωνία αποτελεί πραγματικότητα, αλλά ότι είναι κακή, επιζήμια. Ναι, αυτό θα πω εκ νέου».

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

33 SYM scooters στις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης

cars

Νέο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ

Πέρασε στη Βρετανία το νομοσχέδιο για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

cars

Ποιο ήταν το νόημα της νίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαίας Ελλάδας

Bury

Η συμμαχία της Αριστεράς στη Γαλλία καταδικάζει τον διορισμό του Μισέλ Μπαρνιέ ως πρωθυπουργού

Εκτίμηση για τα ποσοστά στις Ευρωεκλογές: Η ανώτατη και η κατώτατη επίδοση για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – Τι γίνεται στην ουρά

cars

Συνελήφθη 17χρονος στον Κολωνό με γεμάτο περίστροφο

cars

Η συγκλονιστική περιγραφή του Αλέξανδρου Μούκανου για τον θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο»

cars

Τυνησία: Πέντε μετανάστες πνίγηκαν, ενώ 24 διασώθηκαν στα ανοικτά των νοτιοανατολικών ακτών της χώρας

cars