CARSNEWS
AUTONEWS

Χωρίς νερό εν μέσω καύσωνα δύο χωριά στη Μαγνησία – Περιμένουν σε ουρές για ένα μπουκάλι

Χωρίς νερό έχουν μείνει δύο χωριά στη Μαγνησία, με τους κατοίκους εν μέσω καύσωνα να σχηματίζουν ουρές, για να πάρουν ένα μπουκάλι.

Η ιστοσελίδα thenewspaper.gr αναφέρει πως το πρόβλημα αφορά τα χωριά Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο, όπου απαγορεύτηκε η κατανάλωση νερού της περιοχής, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος δηλητηρίασης από σαλμονέλα και άλλα παθογόνα.

Έτσι, οι κάτοικοι των χωριών αναγκάζονται να περιμένουν σε ουρές για λίγο πόσιμο νερό, κάτω από τον καυτό ήλιο και εν μέσω θερμοκρασιών καύσωνα.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σήμερα στις 16:00 το απόγευμα το θερμόμετρο σκαρφάλωσε στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Το νερό του δικτύου τους εξακολουθεί να είναι απαγορευμένο και έτσι για όλες τις οικιακές χρήσεις προμηθεύονται από υδροφόρες που έρχονται καθημερινά στα χωριά, ενώ εξαιτίας της έλλειψης τρεχούμενου νερού έχουν διακόψει τη λειτουργία τους και οι τοπικές επιχειρήσεις και φυσικά τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Χιλιάδες φιάλες εμφιαλωμένου νερού μοιράζονται από τις Αρχές και τον Ερυθρό Σταυρό, αφού πλέον το νερό δεν είναι πόσιμο, αλλά ούτε και κατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση.

Οι κάτοικοι αναρωτιούνται πώς θα αντέξουν τις υψηλές θερμοκρασίες και πότε θα δοθεί και πάλι προς χρήση και με ασφάλεια πόσιμο νερό στις βρύσες των σπιτιών τους.

Related Articles

Η διαφορετικότητα του Opel Insignia 120 Edition

cars

Σε άλλα νέα, η Julia Roberts έγινε πιο ξανθιά από ποτέ

deleted-w9i2FI7l

Kia.  Creativity Drive και δημιουργικότητα στις μελλοντικές γενιές

cars

Νυχτερίδα δάγκωσε τραγουδίστρια και οι φίλοι της την συγκρίνουν με τον Όζι Όζμπορν – «Είσαι η νέα πριγκίπισσα του σκότους»

Bury

Από €95.990 η νέα Lotus Eletre!

cars

Alfa Romeo Stelvio Sprint 2.2 TD Q4 – Με στυλ και ταμπεραμέντο

cars

Βγήκαν τα μαχαίρια στη Θεσσαλονίκη σε αιματηρή συμπλοκή αλλοδαπών

Bury

Spider America: Ηλεκτρικό, πανέμορφο και πανάκριβο!

cars

Jaguar Vision Gran Turismo. Πανέμορφη και πανίσχυρη αλλά εικονική.

cars