CARSNEWS
AUTONEWS

Θεσσαλονίκη: Κατάνυξη στην υποδοχή τμήματος του Άρραφου Χιτώνος του Ιησού και κομματιού από Τίμιο Ξύλο στον Άγιο Δημήτριο

Σε κλίμα κατάνυξης έφτασαν και τέθηκαν σε λαϊκό προσκύνημα το απόγευμα της Κυριακής στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, το τμήμα του Άρραφου Χιτώνος του Ιησού και κομμάτι από Τίμιο Ξύλο, τα οποία φυλάσσονται στο Άγιον Όρος.

Σύμφωνα με το Thestival.gr λίγο μετά τις 18:30, παρουσία του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεου, ιερέων αλλά και εκατοντάδων πιστών, έγινε η υποδοχή των ιερών κειμηλίων στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Τα δύο ιερά κειμήλια φυλάσσονται μαζί σε λειψανοθήκη στη Μονή Παντοκράτορος, στο Άγιον Όρος. Σύμφωνα με την παράδοση, φυλάσσονται εκεί από το 1363. Μετά από αίτημα της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, ελήφθη η απόφαση να έρθουν στον Ιερό Ναό του Πολιούχου της πόλης.

Το τμήμα του Άρραφου Χιτώνος και του Τιμίου Ξύλου θα παραμείνουν για προσκύνημα στο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου μέχρι την Κυριακή 21 Απριλίου.

Related Articles

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεκαεπτά τραυματίες από ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο, ο Ζελένσκι απευθύνει έκκληση στη Δύση

cars

Με υβριδικό V8 και 750+ άλογα η κορυφαία BMW X8 M.

cars

Ο Τομ Χόλαντ απαντά για το ενδεχόμενο ενός τέταρτου Spider-man

cars

Φορτίζω Παντού: Από την Πέμπτη 11 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις

cars

ID.R. Ο Nico Rosberg το δοκιμάζει

cars

Πειθαρχική δίωξη στον Αχιλλέα Μπέο από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα

cars

Hyundai Sonata N Line. Με διακριτικές αλλαγές και σπορ χαρακτήρα.

cars

Nissan. Οραματίζεται το μέλλον και το παρουσιάζει στον ανάλογο χώρο

cars

Νέα Mercedes-Benz GLA. Έρχεται στις 11 Δεκεμβρίου με λίγο από “G” μέσα της.

cars