CARSNEWS
AUTONEWS

Ο ιδιαίτερος λόγος που οι οπαδοί της Γιουβέντους υποστήριζουν φανατικά απόψε τον Ολυμπιακό

29/5/1985 – 29/5/2024… Μία μαύρη μέρα για το ιταλικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με την τραγωδία του Χέιζελ και η αποψινή μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού με τον τελικό του Conference League.

Τι μπορεί να ενώνει τις δύο αυτές βραδιές; Η στάση των οπαδών της Γιουβέντους απέναντι στην αποψινή φιναλίστ του τελικό στην Opap Arena.

Ο Ολυμπιακός δίνει απόψε το μεγαλύτερο παιχνίδι της ιστορίας του, αφού κυνηγά το πρώτο ευρωπαϊκό του τρόπαιο και εκτός από τα εκατομμύρια των οπαδών του σε όλον τον κόσμο, έχει απόψε ακόμη έναν… σύμμαχο. Τους οπαδούς της Γιουβέντους.

Ο λόγος; Το μίσος των «γιουβεντίνων» για τη Φιορεντίνα. Η έχθρα αυτή ξεκινά από εκείνο το «μαύρο» βράδυ του τελικού του 1985 με τη Λίβερπουλ, όπου 39 οπαδοί της ιταλικής ομάδας έχασαν τη ζωή τους σε επεισόδιο με οπαδούς της Λίβερπουλ στο Χέιζελ.

Οι οπαδοί των «βιόλα» είναι οι μοναδικοί που βρίζουν και ειρωνεύονται τους νεκρούς της Γιουβέντους εδώ και πολλά χρόνια. Τραγουδούν συνθήματα και αναρτούν πανό για τους νεκρούς της ιταλικής ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν πριν από αρκετά χρόνια είχαν βρεθεί στον ίδιο όμιλο του Champions League , Φιορεντίνα και Γιουβέντους, οπαδοί των «βιόλα» επιχείρησαν να αδερφοποιηθούν με τους «κόκκινους» της Λίβερπουλ.

Μόλις όμως οι «reds» κατάλαβαν τον λόγο που ήθελαν να γίνει η αδερφοποίηση αυτή έκαν πίσω και η κίνηση των Ιταλών βρήκε «τοίχο».

Παρ’ όλο που η Φιορεντίνα ειναι μικρή σε σχέση με το μέγεθος της Γιουβέντους, σε σχέση με τον όγκο των οπαδών και τους τίτλους, οι «τιφόζι» της Γιουβέντους μισούν τους οπαδούς της Φιορεντίνα περισσότερο με τους ανταγωνιστές τους στο γήπεδο.

Και ο λόγος είναι η στάση τους απέναντι στην τραγωδία του Χέιζελ.

Related Articles

Συνελήφθη 19χρονος που προσπάθησε να εισάγει ναρκωτικά μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»

cars

Το Audi RS Q8 είναι πλέον το ταχύτερο SUV στο Nurburgring!

cars

Η Mercedes –  παραμένει η πιο πολύτιμη μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο

cars

Πρεμιέρα για την έκδοση παραγωγής του καυτού Peugeot 508 PSE.

cars

Fiat Chrysler Automobiles. «Πριζώνει» την ηλεκτροκίνηση

cars

Πρώτη, έστω και άτυπη εμφάνιση για το Hyundai Ioniq 5 N

cars

Το Ford Ranger Raptor στο Ράλι Ντακάρ

cars

Νέα Skoda Fabia. Ανανεώνεται πλήρως

cars

Rolls-Royce Dawn Silver Bullet. Το πρώτο teaser του υπερπολυτελούς διθέσιου!

cars