CARSNEWS
AUTONEWS

Ο στρατηγός Χουάν Χοσέ Σούνιγα συνελήφθη στη Βολιβία – Κατηγορείται για απόπειρα πραξικοπήματος

Χειροπέδες στον πρώην αρχηγό του γενικού επιτελείου του στρατού, Χουάν Χοσέ Σούνιγα πέρασαν οι αστυνομικοί της Βολιβίας με την κατηγορία της «απόπειρας πραξικοπήματος».

Εικόνες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Βολιβίας δείχνουν τον στρατηγό Σούνιγα να οδηγείται σε αστυνομικό όχημα, αμέσως μετά από σύντομες δηλώσεις του σε δημοσιογράφους. «Είστε υπό κράτηση, στρατηγέ», του είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών Τζόνι Αγκιλέρα.

Βαριά οπλισμένοι στρατιώτες και τεθωρακισμένα οχήματα είχαν αναπτυχθεί νωρίτερα στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας Λα Πας, περικυκλώνοντας την έδρα της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος Λουίς Άρσε έσπευσε να διορίσει νέα ηγεσία στις ένοπλες δυνάμεις, ενώ το Ανώτατο Δικαστήριο κατήγγειλε «επίθεση εναντίον της δημοκρατικής σταθερότητας» στη χώρα.

Ο στρατηγός Χουάν Χοσέ Σούνιγα υποστήριξε ότι στόχος ήταν η «αναδόμηση της δημοκρατίας». Μιλώντας σε δημοσιογράφους, περιστοιχισμένος από στρατιώτες, αναφέρθηκε σε «μια πραγματική δημοκρατία… Όχι αυτή των λίγων, όχι λίγων αφεντάδων που κυβερνούν τη χώρα για 30 ή 40 χρόνια».

Η νεοδιορισθείσα στρατιωτική διοίκηση διέταξε τους στρατιώτες που ακολούθησαν τον στρατηγό Σούνιγα στο προεδρικό μέγαρο να επιστρέψουν στις βάσεις τους, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο κέντρο της βολιβιανής πρωτεύουσας.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Η Subaru φέρνει την Wilderness υπομάρκα της στο προσκήνιο.

cars

Η Audi ετοιμάζει το Q1!

cars

Με 33 συμμετοχές το 30ο Ράλι Σπριντ Γραίκα

cars

Νοίκιαζε σπίτι αξίας 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων και το μετέτρεψε παράνομα σε Airbnb

cars

Τελευταίο «δώρο» Γιαννακόπουλου σε Αταμάν – Ντελγκάδο και Γουάιλι για Παναθηναϊκό

cars

Η Τζόρτζια Μελόνι επισκέφτηκε την Τρίπολη και την Βεγγάζη στη Λιβύη

cars

Ανάκληση Citroen C3 / DS3

cars

Formula 1: Εύκολη νίκη για τον Φερστάπεν στον αγώνα Σπριντ του γκραν πρι της Αυστρίας

cars

Οι ένοπλες δυνάμεις της Μπουρκίνα Φάσο σκότωσαν 223 αμάχους – Τι καταγγέλλει η HRW

Bury