CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Μ. Βρετανίας: Πρόγραμμα και ώρες τηλεοπτικής μετάδοσης

Στην έδρα του motorsport την Μεγάλη Βρετανία διεξάγεται ο 12ος αγώνας της φετινής Formula 1 όπου πλέον έχουν ανάψει τα αίματα μεταξύ Verstappen και Norris.

Top Gear TEAM

F1 GP Silverstone 2023 Preview

Αν και δεν είναι τόσο βαθμολογική, όσο γοήτρου, η μονομαχία που ξεκίνησε στην Αυστρία μεταξύ του Max Verstappen και του Lando Norris, δίνει στην φετινή Formula 1 μια νότα ενδιαφέροντος που δεν είχαμε μέχρι τώρα. 

F1 GP Silverstone 2023 Preview

Όπως επίσης έχουμε δει κατά το παρελθόν αυτές οι μάχες είναι που αυξάνουν την αφοσίωση των θεατών στο σπορ, τα έσοδα της Liberty Media και την απήχηση των ομάδων και όχι τόσο οι βαθμολογικές μονομαχίες. Άρα η επίσκεψη στο Silverstone για τον 12ο αγώνα της χρονιάς αντιμετωπίζεται πλέον με άλλο μάτι και όπως και  να το κάνουμε υπάρχει η σχετική αγωνία. 

Ο αγώνας στην Αγγλία είναι ο τρίτος σε τρία συνεχόμενα Σαββατοκύριακα μετά από Βαρκελώνη και Αυστρία και είναι ο πρώτος μια τριάδας αγώνων μέσα στον Ιούλιο καθώς ακολουθούν Ουγγαρία και Βέλγιο, πάλι σε διάστημα δύο εβδομάδων. 

F1 GP Αυστρίας Αγώνας

To Silverstone είναι το απόλυτο τεστ αεροδυναμικής απόδοσης. Δεν έχει μεγάλες ευθείες, δεν έχει αργές στροφές, δεν έχει σημεία ακραίου φρεναρίσματος. Τα 5891m της διαδρομής, είναι μια συνεχή αλληλουχία γρήγορων στροφών, που φέρνουν στα όριά τους μηχανές και ανθρώπους. 

F1 GP Κίνας Αγώνας

Ειδικά, η τριπλέτα στροφών Maggotts, Becketts και Chapel, δεν έχει όμοιό της στη Formula 1. Ο αγώνας διαρκεί 52 γύρους και η Pirelli έχει στη διάθεση όλων των ομάδων, τις πιο σκληρές γόμες της γκάμας της: C1, C2, C3, καθώς οι πιέσεις στα ελαστικά είναι πολύ μεγάλες. 

F1 GP Μεγάλης Βρετανίας πίστα Silverstone

Πέρυσι, στο Silverstone κέρδισε η Red Bull με τον Max Verstappen και πρόπερσι η Ferrari με τον Carlos Sainz. Η πρόβλεψη του καιρού κάνει λόγο για βροχή την Παρασκευή, στις ελεύθερες δοκιμές και βελτίωση του καιρού, το Σάββατο, στις κατατακτήριες δοκιμές, με μικρή πιθανότητα βροχής, την Κυριακή, ενώ οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλές για την εποχή, κάτω από 20 βαθμούς Κελσίου.

F1 GP Κίνας Αγώνας Leclerc

Το πρόγραμμα στο Silverstone

Μετά το τριήμερο με αγώνα Sprint στην Αυστρία, τώρα επιστρέφουμε σε παραδοσιακό πρόγραμμα με τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά να διεξάγονται το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για το Σάββατο στις 17:00 και την ίδια ώρα την Κυριακή δίνεται η εκκίνηση του αγώνα.

Ο ANT1 αποφάσισε αυτό το Σαββατοκύριακο να προβάλει το Grand Prix σε ζωντανή μετάδοση και στο ελεύθερο κανάλι, εκτός του ANT1+ όπου θα προβληθούν όλα τα sessions ζωντανά. 

Η δράση της Κυριακής θα ξεκινήσει με το Formula 1 Show στις 16:00 το οποίο επίσης θα μεταδοθεί από την ελεύθερη τηλεόραση του ΑΝΤ1. 

F1 GP Μεγάλης Βρετανίας Πρόγραμμα ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+

Related Articles

Οδηγός στη Formula E για αρχάριους

cars

Τι πρέπει να αλλάξει στη Ferrari;

cars

Ντεμπούτο για το πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας “F1” του Μπραντ Πιτ (video)

wp_update-GSkibItV

Φόρμουλα 1: Νέα επιφάνεια οδοστρώματος στο Μόντρεαλ

cars

Πονοκέφαλοι στη Scuderia Ferrari

cars

Vegan Burrito with Black Beans Recipe

cars

Μη βιαστείς να δικάσεις τη Ferrari

cars

Formula 1: Τρομερός Νόρις, άφησε πίσω του Φερστάπεν και Πιάστρι – Πήρε την pole position στη Σιγκαπούρη

Όλα τα ρεκόρ που σημείωσε ο Φερστάπεν στο «μαγικό» 2023

cars