CARSNEWS
F1 & RACES

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ F1 ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Φορμουλα 1

Η Φόρμουλα 1 επιστρέφει μετά από ένα μήνα αδράνειας στην πίστα της Ολλανδίας στο Zandvoort. Αποτελεί την 15η στροφή του πρωταθλήματος, όπως επίσης και έναν από τους τρεις τελευταίους αγώνες επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Τί έγινε στο Βέλγιο;

Στον τελευταίο αγώνα πριν την καλοκαιρινή διακοπή, η Μερσέντες έκανε το «1-2» στο Σπα του Βελγίου. Ακολούθησε μία διαφορετική στρατηγική από τους υπόλοιπους και με εξαιρετική διαχείριση ελαστικών και των δύο πιλότων, κατάφερε να κερδίσει το μάξιμουμ. Ωστόσο, το μονοθέσιο του Τζορτζ Ράσελ τερμάτισε με λιγότερα λίτρα καυσίμων από το προβλεπόμενο στον κανονισμό και τιμωρήθηκε με την έσχατη των ποινών, τον αποκλεισμό από το Grand Prix. Έτσι, η νίκη πέρασε στα χέρια του Λιούις Χάμιλτον, ο Όσκαρ Πιάστρι τερμάτισε 2ος και ο Σαρλ Λεκλέρ ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Γίνε μέλος στο HellasBet Club!

Απόκτησε πρόσβαση σε live προγνωστικά ΑΙ, ειδικά στοιχήματα στα top leagues, προβλέψεις εκτός κουπονιού και τα κορυφαία ακριβή σκορ ως μέλος του HB Club!

Νέα γύρω από την F1

Μία μέρα μετά την ολοκλήρωση του τριημέρου στο Σπα, η Γουίλιαμς ανακοίνωσε την απόκτηση του Κάρλος Σάινθ για το 2025 και περαιτέρω. Μετά από αρκετούς μήνες ο Ισπανός πιλότος της Φεράρι αποφάσισε να ενταχθεί στην βρετανική ομάδα με πολυετές συμβόλαιο. Ήταν το όνομα της επικαιρότητας για αρκετό καιρό και η συγκεκριμένη κίνηση εξέπληξε τον κόσμο της F1.

Επίσης, η Αλπίν ανακοίνωσε τον νέο teammate του Πιέρ Γκασλί για το 2025, που ακούει στο όνομα του Τζακ Ντούχαν. Ο κόσμος των motorsport γνωρίζει τον πατέρα του, τον Μικ Ντούχαν, που αγωνιζόταν στο MotoGP, έχοντας μάλιστα πολλές επιτυχίες και 5 παγκόσμιους τίτλους. Ο Τζακ Ντούχαν ανήκει στην ακαδημία της Αλπίν από την Φόρμουλα 2, όπου αγωνίστηκε για τρεις σεζόν και φέτος είναι reserve driver στην γαλλική ομάδα. Εξέφρασε αρκετές φορές την επιθυμία του να τρέξει στην Φόρμουλα 1 και σύντομα θα αποτελέσει γεγονός. Ένα μεγάλο βήμα για τον νεαρό Αυστραλό, αλλά και μία ενδιαφέρουσα επιλογή από την Αλπίν, που επιλέγει έναν «δικό» της πιλότο για την νέα σεζόν.

GP ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Η επιστροφή της Φόρμουλα 1 μετά την καλοκαιρινή διακοπή έρχεται με το Grand Prix της Ολλανδίας. Η επιστροφή του Zandvoort ήρθε το 2021 και από τότε ο Μαξ Φερστάπεν και η Ρεντ Μπουλ μετράνε μόνο νίκες. Φέτος τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για τους πρωταθλητές, σε μία σεζόν που ξεκίνησε ιδανικά αλλά δεν είχε ανάλογη εξέλιξη. Η απόδοση των υπόλοιπων ομάδων, και κυρίως της Μακλάρεν, έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, έχοντας πλέον ανοικτή την συζήτηση για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Η βρετανική ομάδα έχει σε ακόμη μία πίστα το γρηγορότερο μονοθέσιο και με νέες βελτιώσεις κατάφερε να κερδίσει άλλη μία Pole position με τον Λάντο Νόρις. Με διαφορά άνω των 3 δεκάτων του δευτερολέπτου, ο Βρετανός κέρδισε την πρώτη θέση στην εκκίνηση από τον Μαξ Φερστάπεν. Ο Οσκαρ Πιάστρι δεν κατάφερε να βρει έναν ανάλογο γύρο με τον teammate του και βρίσκεται στην 3η θέση, μπροστά από τον Τζορτζ Ράσελ. Στην 3η σειρά της εκκίνησης βρίσκονται οι Σέρχιο Πέρεζ και Σαρλ Λεκλέρ, την 7η θέση κατέχει ο Φερνάντο Αλόνσο, ενώ την 8η καλύτερη προσπάθεια είχε ο Άλεξ Άλμπον. Την πρώτη δεκάδα κλείνουν οι Λανς Στρολ και Πιέρ Γκασλί.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ F1 ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Η διαφορά των Νόρις – Φερστάπεν στην βαθμολογία των πιλότων είναι αρκετά μεγάλη, αλλά η Μακλάρεν απέχει 42 βαθμούς από την πρωτοπόρο Ρεντ Μπουλ στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Ο Νόρις είναι το φαβορί για την νίκη, έχοντας τον γρηγορότερο ρυθμό και την Pole position, αλλά ποτέ δεν μπορούμε να ξεγράψουμε τον Μαξ Φερστάπεν, πόσο μάλλον στον «εντός έδρας» αγώνα του.

Για τον αγώνα της Κυριακής προτείνουμε:

Να ανέβουν και οι δύο οδηγοί στο βάθρο : Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι – 1.70

Αριθμός οδηγών με κατάταξη : Under 17.5 – 3.00

Του Δημήτρη Λουκά

Γίνε μέλος στο HellasBet Club!

Απόκτησε πρόσβαση σε live προγνωστικά ΑΙ, ειδικά στοιχήματα στα top leagues, προβλέψεις εκτός κουπονιού και τα κορυφαία ακριβή σκορ ως μέλος του HB Club!

 Disclaimer: Αυτή δεν είναι συμβουλή στοιχηματισμού ή επένδυσης χρημάτων. Πάντοτε να πραγματοποιείτε τη δική σας μελέτη.

Related Articles

ANOTHER NEW BEGINNING IN QATAR

cars

Συμμαχία Aston Martin-Honda για κυριαρχία στη Formula 1

cars

Το νέο μονοθέσιο της Formula 1 για το 2026

cars

Με ειδικό livery, εμπνευσμένο από τον Ayrton Senna, η McLaren στο GP τ

cars

Summer Break στην F1: Τι είναι το καλοκαιρινό διάλειμμα και πώς θεσμοθετήθηκε

cars

Ο Χάμιλτον απολαμβάνει το ποτό του, κάνοντας παγοθεραπεία

cars

Ο Χάμιλτον έριξε νέα «χυλόπιτα» στη Ferrari

cars

Η Μαδρίτη ετοιμάζεται και θέλει αγώνα F1

cars

Formula 1: Τo 5ο Grand Prix στην Κίνα έρχεται την Κυριακή 21 Απριλίου στις 10:00 αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+ και ετεροχρονισμένα στις 16:30 στον ΑΝΤ1

cars