CARSNEWS
AUTONEWS

Με προεδρικό διάταγμα θα ορίζονται πλέον οι προδιαγραφές των μέσων πρόσβασης στα πλοία για ΑμεΑ, έγκυες και ηλικιωμένους

Με νέα μέσα πρόσβασης και χώρους συγκεκριμένων προδιαγραφών θα πρέπει να εξοπλιστούν όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας προκειμένου να διευκολύνεται η πρόσβαση των ΑμεΑ, εγκύων και ηλικιωμένων.

Πολλά πλοία διαθέτουν ήδη τέτοιους μηχανισμούς, ωστόσο δεν υπήρχε κάποιο σχετικό νομοθέτημα που να προβλέπει συγκεκριμένες προδιαγραφές, καθώς έως σήμερα κάτι τέτοιο δεν ήταν υποχρεωτικό.   

Γι΄αυτόν τον λόγο το υπουργείο Ναυτιλίας ολοκλήρωσε τη σύνταξη Προεδρικού Διατάγματος, μετά από διαβούλευση, με το οποίο θα υποχρεώνονται όλες ανεξαρτήτως οι ακτοπλοϊκές εταιρείες να δημιουργήσουν στα πλοία τους κατάλληλους μηχανισμούς για τη εύκολη πρόσβαση των ατόμων αυτών.

Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, αφού υπογραφεί από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και τον υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Στυλιανίδη αναμένεται να πάρει το «δρόμο» για έγκριση και από το Συμβούλιο της Επικρατείας.  

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να δημιουργηθούν ειδικοί χώροι υγιεινής, ασανσέρ πρόσβασης στα καταστρώματα και ειδικές ράμπες.   

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν έχουν συγκεκριμένο ορίζοντα υλοποίησης τα τρία χρόνια και θα αφορούν τα πλοία που είναι σε πλήρη δρομολογιακή λειτουργία, ενώ όποιο καινούργιο πλοίο εισέλθει στην ακτοπλοϊκή αγορά θα πρέπει να προσαρμοστεί άμεσα στα νέα δεδομένα.   

Το ίδιο θα ισχύει και για τα νέα, υπό ναυπήγηση, «πράσινα» πλοία που θα κατασκευαστούν στη χώρα μας.

Πηγή: ΑΠΕ      

Related Articles

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πέρασε στους «8» η Εθνική Ελλάδας και παίζει με Γερμανία μετά τη νίκη της Σερβίας επί του Νότιου Σουδάν

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Bury

Αποθέωση στην ανοιχτή προπόνηση του Άρη – «Φέρε μας το Κύπελλο»

cars

Jeep Avenger– Διαθέσιμο και στη χώρα μας

cars

Nέο Hyundai i30. Μία πρώτη γεύση

cars

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που κατηγορείται ότι επιχείρησε να λάβει αναρρωτική άδεια με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις

deleted-w9i2FI7l

FiatProfessional. Με εγγύηση 200.000 χλμ.

cars

Νεκρή 69χρονη γυναίκα που παρασύρθηκε από μηχανή τρένου στα Διαβατά Θεσσαλονίκης

deleted-w9i2FI7l

Helen Mazlou: Δεν γνώριζα τον Χριστό, τώρα δεν αλλάζω με τίποτα αυτή τη ζωή, λέει η 23χρονη TikToker που έγινε μοναχή

wp_update-GSkibItV