CARSNEWS
AUTONEWS

Ανατροπή λεωφορείου στον Ισημερινό – Εννιά νεκροί, όλοι αυτόχθονες Γουαοράνι

Λεωφορείο που μετέφερε 35 επιβάτες, όλοι τους μέλη της φυλής Γουαοράνι, ανατράπηκε χθες, Τρίτη, σε προάστιο του Κίτο. Από το δυστύχημα, εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν σοβαρά, όπως ανακοίνωσε το πυροσβεστικό σώμα της πρωτεύουσας του Ισημερινού.

«Δυστυχώς ο απολογισμός των θυμάτων έγινε πιο βαρύς», φθάνοντας «τους εννιά νεκρούς», τόνισε η πηγή αυτή μέσω X, αφού αρχικά είχε ανακοινώσει πως το δυστύχημα προκάλεσε οκτώ θανάτους.

❗️💥🇪🇨 – A traffic accident in Ecuador left at least eight people dead when a bus with 35 passengers overturned on the Pifo-Papallacta road, in the province of Pichincha, close to the capital Quito.

In addition to the fatal victims, 13 people were injured and are receiving… pic.twitter.com/SOnjM1BEaF

— 🔥🗞The Informant (@theinformant_x) September 3, 2024

Δέκα τραυματίες «διακομίστηκαν σε κέντρο υγείας», πάντα σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Η CONAIE, η μεγαλύτερη συλλογικότητα αυτοχθόνων της χώρας, γνωστοποίησε μέσω του ίδιου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης πως τα θύματα ανήκαν στην εθνότητα Γουαοράνι και κατάγονταν από την κοινότητα Καουιμένο, στην επαρχία Ορεγιάνα (ανατολικά), που διαρρέει ο Αμαζόνιος.

⭕Solidaridad con la Comunidad Kawimeno ante el trágico accidente de tránsito

Expresamos nuestra profunda consternación por el trágico accidente ocurrido en la vía Pifo-Papallacta, que ha cobrado la vida de 9 hermanos y hermanas de la nacionalidad #Waorani de Orellana. Extendemos… pic.twitter.com/EmqdYpo38m

— CONAIE (@CONAIE_Ecuador) September 3, 2024

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης του Ισημερινού, οι αυτόχθονες πήγαιναν στο Κίτο για να ζητήσουν οι αρχές να συνεχίσουν την παραγωγή πετρελαίου στο λεγόμενο μπλοκ 43, στο εθνικό πάρκο Γιασούνι, όπου αποφασίστηκε να κλείσουν πετρελαιοπηγές, κατ’ εφαρμογή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος του Αυγούστου του 2023.

Κατά τη δημόσια διαβούλευση αυτή, το 59% των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ του τερματισμού της εκμετάλλευσης πετρελαιοπηγών στη ζώνη, όπου κατοικούν αρκετές κοινότητες αυτοχθόνων, ορισμένες από τις οποίες ζουν απομονωμένες ιδία βουλήσει.

Κάποιες κοινότητες τάσσονται υπέρ της συνέχισης της εξόρυξης πετρελαίου από το μπλοκ 43, καθώς αποτελεί πηγή εσόδων γι’ αυτές.

Το δυστύχημα έγινε καθώς το λεωφορείο κινείτο σε δρόμο που συνδέει τις πόλεις Πίφο και Παπαγιάκτα, ανατολικά της πρωτεύουσας.

Τα τροχαία δυστυχήματα συγκαταλέγονται στις κυριότερες αιτίες θανάτου στον Ισημερινό.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Μία 16-χρονη έσπασε το ρεκόρ στο σλάλομ!

cars

Fiat Concept Centoventi. Σημαντική βράβευση

cars

Οι χάρτες της 48ωρης κακοκαιρίας και το νέο έκτακτο της ΕΜΥ – Την Πέμπτη τα δύσκολα για την Αττική, προειδοποίηση για κεραυνούς

wp_update-GSkibItV

Προκλητική δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας: Φέραμε ειρήνη και ηρεμία στη νότια Κύπρο εδώ και 50 χρόνια

Φον Ντερ Λάιεν: Θα ζητήσω την συνεργασία των ευρωβουλευτών που τάσσονται υπέρ της Ουκρανίας και της ΕΕ για τη νέα μου θητεία

Bury

Skoda.  Aναλαμβάνει την εξέλιξη της παγκόσμιας πλατφόρμας MQB-A0 του Volkswagen Group

cars

Τέσσερις ανήλικοι και ένας 20χρονος συνελήφθησαν στη Γαλλία για τη δολοφονία 15χρονου έξω από το σχολείο του

cars

Ανάκληση BMW σειράς X5, X5M, X6 & X6M

cars

Nissan Qashqai – Το πλέον καλοπουλημένο στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2022

cars