CARSNEWS
AUTONEWS

Απάτη στον ΕΟΠΥΥ: Διώξεις για οκτώ κακουργήματα – Πώς δρούσε το κύκλωμα

Αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες είναι οι συλληφθέντες ως μέλη κυκλώματος που φέρεται να εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ προκαλώντας ζημία 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για οκτώ κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για

Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά ΝΠΔΔ άνω 120.000 ευρώ, ψευδής βεβαίωση κατά ΝΠΔΔ άνω των 120.000 ευρώ, πλαστογραφία κατά ΝΠΔΔ  άνω των 120.000, διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών τελεσθείσα από ιατρό, παράβαση νόμου περί προσωπικών δεδομένων με σκοπό προσπορισμό οφέλους άνω των 120.000 ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος άνω των 120.000 στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος.

Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι βαρύνονται με τα πλημμελήματα της κυκλοφορίας επιβλαβών  φαρμάκων και της βίας κατά υπαλλήλου.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον αρμόδιο ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων γιατροί και φαρμακοποιοί, σύμφωνα με τη δικογραφία, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020 προχωρούσαν σε εικονική συνταγογράφηση φαρμακευτικών σκευασμάτων χρησιμοποιώντας ΑΜΚΑ κυρίως αλλοδαπών, που είτε είχαν απομακρυνθεί από τη χώρα, είτε βρίσκονταν σε Καταστήματα Κράτησης, ή φιλοξενούνταν σε διάφορες δομές.

Η διάθεση των παρανόμως συνταγογραφημένων φαρμακευτικών σκευασμάτων πραγματοποιούνταν, σύμφωνα με την κατηγορία, μέσω των φαρμακείων, καθώς και των ιατρών σε πελάτες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Related Articles

Ποιοι πληρώνουν φόρο 15% για τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους

cars

Οδηγούμε το premium επιβατικό και ικανό φορτηγό Volkswagen Amarok 3.0 V6 TDΙ

cars

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη

deleted-w9i2FI7l

Θέμα ημερών η ανακοίνωση του διαζυγίου Τζένιφερ Λόπεζ και Μπεν Άφλεκ

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση συμμορίας που είχε κάνει 19 διαρρήξεις – Πώς συνελήφθησαν οι σκληροί κακοποιοί

wp_update-GSkibItV

Bentley Flying Spur. Διαθέσιμη και με V8 κινητήρα

cars

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τους «αποκλεισμένους διευθυντές»

Bury

ΣΥΡΙΖΑ για αυξήσεις στο ρεύμα: Το πολύ πολύ να στείλει ο Μητσοτάκης επιστολή στον… Αίολο

Bury

BMW Concept 4. Τολμηρή και πολωτική!

cars