CARSNEWS
F1 & RACES

Red Bull: Ο Φερστάπεν χρειάζεται δύο νίκες

Μπορεί η McLaren να έχει ξεκάθαρα το καλύτερο μονοθέσιο στο grid εδώ και λίγους μήνες. Ωστόσο ο Μάρκο δεν χάνει τις ελπίδες του. Κυρίως για το πρωτάθλημα των οδηγών.

Μιλώντας στο γερμανικό Motorsport-Total ο τεχνικός σύμβουλος της Red Bull δήλωσε: «Εάν συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια απόδοση θα πρέπει να ξεγράψουμε το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Αλλά παραμένω αισιόδοξος για τη συνέχεια». Η McLaren έχει ήδη προσπεράσει την Red Bull στην βαθμολογία, ενώ ο Φερστάπεν προσπαθεί να κρατήσει με νύχια και με δόντια την πρωτοπορία του στους οδηγούς.

Για τον Μάρκο η εξέλιξη της μίας μάχης θα επηρεάσει και την άλλη. «Πιστεύω ότι εάν κερδίσουμε τον τίτλο των οδηγών -και αυτό θα είναι δυνατόν μόνο εάν ο Μαξ κερδίσει τουλάχιστον δύο ακόμη αγώνες- τότε η κατάσταση θα βελτιωθεί και στους κατασκευαστές» δήλωσε ο Μάρκο.

Ωστόσο ο Μάρκο ξεκαθάρισε τις προτεραιότητες της Red Bull. «Εάν ο Μαξ κερδίσει ξανά και ο Πέρεζ τερματίσει τρίτος ή τέταρτος τότε η εικόνα θα αλλάξει ξανά. Αλλά όπως έχω ξαναπεί, προτεραιότητά μας είναι ο τίτλος των οδηγών» υπογράμμισε ο Μάρκο.

Απομένουν έξι αγώνες για την ολοκλήρωση της σεζόν. Λογικά ο Φερστάπεν θα είναι ανταγωνιστικός σε Μεξικό και Βέγκας. Στους υπόλοιπους τέσσερις αγώνες, ο Ολλανδός θα προσπαθήσει κυρίως να περιορίσει τη βαθμολογική ζημιά από τον Νόρις. Εκτός εάν η Red Bull κρύβει κάποιον άσσο στο μανίκι.

Related Articles

Τι κάνει ένα μονοθέσιο μέσα σε καζίνο; (vid)

cars

H Κίνα θέλει να φιλοξενήσει δύο Grand Prix φέτος!

cars

F1 – The Official Home of Formula 1® Racing

cars

Δείτε πως είναι τα νέα μονοθέσια της Formula 1 από το 2026 [video]

cars

Πόσα λέτε αξίζει η McLaren-Mercedes MP4-21 του Λιούις Χάμιλτον;

cars

Στον Φερστάπεν αρέσει η βροχή και το χάος στο Σπα

cars

Νέες φήμες περί πρόωρης αποχώρησης του Πέρεζ από την F1

Bury

Impact of the new overtaking regulations in Formula 1.

cars

F1 GP 70ης Επετείου: Pole position για τον Bottas!

cars