CARSNEWS
AUTONEWS

Άγιο Όρος: Στο νοσοκομείο 11 Ρουμάνοι προσκυνητές που έφαγαν δηλητηριώδη μανιτάρια

Τροφική δηλητηρίαση υπέστησαν 11 ρουμάνοι προσκυνητές στο Άγιο Όρος, που κατανάλωσαν μανιτάρια, τα οποία μάζεψαν από την ύπαιθρο.

Σύμφωνα με το voria.gr, οι προσκυνητές, που είχαν καταλύσει τις τελευταίες μέρες στη Σκήτη της Αγίας Άννας, πήραν χθες το απόγευμα τον δρόμο για να ανέβουν στην κορυφή του Άθω, προκειμένου να προσκυνήσουν στο εκκλησάκι Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Το βράδυ διανυκτέρευσαν στην ύπαιθρο και άναψαν φωτιά για να ζεσταθούν, αλλά και να ετοιμάσουν ένα πρόχειρο γεύμα. Κάποιοι από αυτούς μάζεψαν μανιτάρια από το βουνό, τα οποία θεώρησαν ότι ήταν βρώσιμα. Λίγες ώρες αργότερα, άρχισαν όλοι να έχουν ενοχλήσεις και κάποιοι αισθάνθηκαν έντονη αδιαθεσία. Το γκρουπ των προσκυνητών επέστρεψε στη Δάφνη, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από γιατρούς του Κέντρου Υγείας των Καρυών και σε επτά εξ αυτών χρειάστηκε να χορηγηθεί ορός, καθώς ήταν σε σοβαρότερη κατάσταση. Στη συνέχεια αναχώρησαν με θαλάσσια ταξί από το Άγιον Όρος για την Ουρανούπολη.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τους προσκυνητές από το λιμάνι της Ουρανούπολης, μερικούς από τους οποίους ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και τους μετέφερε στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

Τέσσερις από τους Ρουμάνους προσκυνητές που είναι σε σοβαρότερη κατάσταση μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Related Articles

Απομονωμένος και φρουρούμενος στο «Τζάνειο» ο δολοφόνος της Κυριακής – Γιατί δεν επέστρεψε στον Κορυδαλλό

Bury

«Πόλεμος» μεταξύ των συμμοριών ναρκωτικών στον Ισημερινό

cars

Το Suzuki Jimny ξαναζεί ως επαγγελματικό στην Ευρώπη!

cars

Nissan. Ποιο είναι το κοινό “μυστικό” 10 αγαπημένων μοντέλων της!

cars

Νέο Opel Astra. Στη φάση των τελικών δοκιμών πρίν τη παρουσίασή του

cars

Η G7 δηλώνει «αποφασισμένη να αυξήσει» τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Bury

Fiat Professional Doblo Cargo CNG. Αρωγός του επαγγελματία

cars

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αποθέωση από τους οπαδούς της Τζένοα στο ματς με τη Ρόμα

cars

Στόλτενμπεργκ: Δικαιολογημένη η ουκρανική εισβολή στη Ρωσία

wp_update-GSkibItV