CARSNEWS
NEW MODELS

Τι αλλάζει στους χάρτες της Google;

Διαφημίσεις τοπικών επιχειρήσεων θα προβάλλονται από εδώ και στο εξής στους χάρτες που προσφέρει απολύτως δωρεάν οι Google σε smartphones και tablets.

Οι γνωστοί σε όλους Google Maps πρόκειται να αποτελέσουν έναν ακόμα τρόπο με τον οποίο ο τεχνολογικός κολοσσός πρόκειται να προσθέσει αρκετά μηδενικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς του, δίνοντας τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τοπικό επίπεδο να προβληθούν μέσα από αυτούς.

Οι επιχειρήσεις αυτές θα προβάλλονται με την μορφή ενός τετράγωνου εικονιδίου στους χάρτες και μια σύντομη περιγραφή των παρεχόμενων υπηρεσιών, θυμίζοντας τον τρόπο με τον οποίο μέχρι σήμερα μπορούσε κανείς να εντοπίσει στους χάρτες της Google σημεία ενδιαφέροντος, όπως εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Ο χρήστης των Google Maps δεν θα έχει τη δυνατότητα να «κρύψει» με κάποιον τρόπο τα εικονίδια αυτά, τα οποία για την ώρα τουλάχιστον δεν δείχνουν αν επηρεάζουν σημαντικά την εμπειρία χρήστη.

Επίσης δεν έχει γίνει γνωστό αν η ενσωμάτωση των διαφημίσεων στους χάρτες της Google θα αφορά συγκεκριμένες αγορές ή αν θα επεκταθεί σε όλοκληρο τον κόσμο, μεγιστοποιώντας τα ωφέλη για μια εταιρεία η χρηματηστηριακή αξία της οποίας αγγίζει το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H μεταφορά και η συντήρηση των οχημάτων της πρώην βασιλικής οικογένειας (Video)

cars

Περιβαλλοντικό STOP στα σχέδια της Tesla για εργοστάσιο στη Γερμανία

cars

Fast and Furiοus 9: O Toretto διδάσκει στον γιο του πώς να επιδιορθώνει ένα τρακτέρ! (Video)

cars

Τα σενάρια αναβίωσης του Ford Escort RS Cosworth

cars

Alfa Romeo: Νέο λογότυπο για τα 110 χρόνια ζωής

cars

Το Ford Mustang Mach-E έγινε…τραγούδι!

cars

Παραγγελία για 15 Tesla Cybertruck στο Μεξικό

cars

McRae vs McRae: Ένα επικό video με άρωμα WRC

cars

Τρικύλινδρο και με 200 ίππους το νέο Ford Puma ST

cars