CARSNEWS
AUTONEWS

Η Huawei εντυπωσιάζει με το πρώτο αυτοκίνητο της!

Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου θα γνωρίζει την Huawei ως κατασκευαστή smartphones αλλά η κινέζικη εταιρία στην έκθεση της Σαγκάη μας συστήνεται και ως αυτοκινητοβιομηχανία. Όχι ακριβώς, αφού το SF5 όπως ονομάζεται το αυτοκίνητο που βλέπεις, εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Cyrus και θα λανσαριστεί με τα σήματα της Seres. Όπως και να έχει, αυτό είναι το Seres SF5 των 4.7 μέτρων που μπορεί να μην είναι ότι πιο εντυπωσιακό έχουμε δει από πλευράς σχεδιασμού, αλλά τουλάχιστον είναι κάτι σχεδόν ουδέτερο που δεν προσβάλει την δυτική αισθητική όπως κάνουν άλλες δημιουργίες κινέζικων εταιριών.

Το μέγεθος του μοντέλου το κατατάσσει στην ίδια κατηγορία με το Audi Q5 για παράδειγμα καθώς είναι περί τα 4 εκατοστά μακρύτερο ενώ ανάλογες είναι οι διαφορές, στο πλάτος, στο ύψος και στο μεταξόνιο. Εκεί που διαφοροποιείται αισθητά το SUV της Seres όμως είναι στο design και ιδιαίτερα στην καμπίνα όπου την παράσταση κλέβει η γιγαντιαία οθόνη που βρίσκεται κάθετα τοποθετημένη στο ταμπλό. Επίσης, δεδομένου ότι μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του διαδραμάτισε η Huawei, δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι εξοπλίζεται με ένα σύστημα infotainment τελευταίας τεχνολογίας και ότι μπορεί να ζητήσει κανείς στον τομέα της συνδεσιμότητας.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το SF5 δεν εντυπωσιάζει και σε άλλους τομείς. Χαρακτηριστικό της δουλειάς που έχει γίνει πάνω στην βελτιστοποίηση του NVH (Noise, Vibration, Harshness που σε ελεύθερη μετάφραση είναι η ποιότητα κύλισης και το ραφινάρισμα), είναι ότι τα επίπεδα θορύβου στο ρελαντί δεν υπερβαίνουν τα 38 dB. Το SF5 διαθέτει επίσης όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης ενώ για την κίνηση του φροντίζουν δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 550 ίππων και 820 Nm ροπής! Περιττό να αναφέρουμε ότι το SF5 είναι ταχύ, έτσι; Τα πρώτα 100 km/h από στάση έρχονται σε μόλις 4.7 δευτερόλεπτα. Όσο για την αυτονομία του, αυτή ορίζεται στα 180 χιλιόμετρα σύμφωνα με το NEDC πρότυπο ενώ όταν εξαντληθεί η αποθηκευμένη ενέργεια των μπαταριών, ένας τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.5 λίτρου λειτουργεί ως γεννήτρια και παρέχει άλλα 820 χιλιόμετρα αυξάνοντας την εμβέλεια στα 1.000 χιλιόμετρα. Κι όλα αυτά, έναντι μόλις €31.650 περίπου με την τρέχουσα ισοτιμία ή αν προτιμάς την λιγότερο ισχυρή έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα, από €27.800…

The post Η Huawei εντυπωσιάζει με το πρώτο αυτοκίνητο της! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι τροχαίες παραβάσεις – Διαπιστώθηκαν 23.269 από 9 έως 15 Ιουλίου

cars

Το νέο Fiat Strada ετοιμάζεται για την Βραζιλία.

cars

Lamborghini Huracan Evo RWD. Πιο αναλογική για μεγαλύτερη ευχαρίστηση!

cars

Η Porsche Taycan είναι το ταχύτερο 4-θυρο EV στο Nurburgring.

cars

H QJ Motor στην Ελλάδα από την Γκοργκόλης Α.Ε.

cars

Αυτή η εταιρία θα κάνει το Citroen 2CV σου ηλεκτρικό.

cars

Το Daihatsu Copen επιστρέφει

cars

Τουλάχιστον 60 νεκροί στο Αφγανιστάν σε τρεις εβδομάδες λόγω κακοκαιρίας

cars

Κεραμέως για επιστολική ψήφο: Τα προσωπικά στοιχεία των ψηφοφόρων είναι διασφαλισμένα – Τι προβλέπει η νομοθεσία

cars