Νέο τροχαίο με επικίνδυνες συνέπειες στη Λεωφόρο Αθηνών–Σουνίου

Published:

Νέο τροχαίο με επικίνδυνες συνέπειες σημειώθηκε στη Λεωφόρο Αθηνών–Σουνίου.

13 Αυγούστου 2026, 11:26 | -

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στις γνωστές «Τρύπες του Καραμανλή», στη Λεωφόρο Αθηνών–Σουνίου, στο ρεύμα προς Αθήνα, προκαλώντας ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες για τους οδηγούς που διέρχονται από το σημείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το όχημα που ενεπλάκη στο ατύχημα παραμένει ακινητοποιημένο και, μέχρι στιγμής, δεν μπορεί να απομακρυνθεί. Η παρουσία του στο οδόστρωμα δυσχεραίνει σημαντικά την κυκλοφορία, εξαιτίας και της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου.

Το βασικό πρόβλημα είναι η περιορισμένη ορατότητα. Το ακινητοποιημένο όχημα δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό από τους οδηγούς που εισέρχονται στις διαδοχικές στροφές και μπορεί να βρεθεί ξαφνικά μπροστά τους. Για τον λόγο αυτό, όσοι κινούνται προς την Αθήνα θα πρέπει να μειώσουν άμεσα ταχύτητα και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Την κατάσταση επιβαρύνει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η παρουσία καυσίμων και λαδιών στο οδόστρωμα. Σε συνδυασμό με τις στροφές και την ταχύτητα με την οποία συχνά κινούνται τα οχήματα στη συγκεκριμένη διαδρομή, η ολισθηρότητα δημιουργεί έναν επιπλέον κίνδυνο και μπορεί να οδηγήσει σε νέο ατύχημα.

Οι οδηγοί που διέρχονται αυτή την ώρα από τις «Τρύπες του Καραμανλή» με κατεύθυνση προς Αθήνα καλούνται να μειώσουν σημαντικά την ταχύτητά τους, να διατηρούν μεγαλύτερη απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα και να αποφεύγουν τους απότομους ελιγμούς ή τα ξαφνικά φρεναρίσματα.

Το σημερινό περιστατικό επαναφέρει το ζήτημα της οδικής ασφάλειας στη Λεωφόρο Αθηνών–Σουνίου, ειδικά στα τμήματα όπου οι συνεχείς στροφές και η περιορισμένη ορατότητα αφήνουν ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης όταν εμφανιστεί ένα απρόβλεπτο εμπόδιο.

Το ερώτημα παραμένει πόσα ακόμη τροχαία πρέπει να καταγραφούν έως ότου αντιμετωπιστεί συνολικά η επικινδυνότητα του συγκεκριμένου οδικού άξονα. Δεν πρόκειται πλέον για ένα ζήτημα που μπορεί να περιορίζεται κάθε φορά στο εκάστοτε τροχαίο.

Η Λεωφόρος Αθηνών–Σουνίου είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αττικής, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες. Για τον λόγο αυτό απαιτούνται ουσιαστικές παρεμβάσεις στα επικίνδυνα σημεία, καλύτερη προειδοποίηση των οδηγών, επαρκής φωτισμός και σήμανση, καθώς και συστηματικός έλεγχος της κυκλοφορίας. Οι αρμόδιοι οφείλουν να κινηθούν προτού ένα ακόμη περιστατικό εξελιχθεί σε τραγωδία.

READ MORE

Find us on X

Related articles

Latest articles