Η πολύωρη σύσκεψη της Ferrari το βράδυ της Πέμπτης στο Σάο Πάολο ήταν ένα σημαντικό βήμα για τη διαχείριση της έντασης μεταξύ των Lewis Hamilton και Charles Leclerc. Ο επικεφαλής της Scuderia, Frederic Vasseur, κατέστησε σαφές ότι η ομάδα δεν πρόκειται να πάρει το μέρος κανενός από τους δύο, θέτοντας πάνω από όλα τις δικές της ανάγκες.
Πριν συναντηθεί με τους οδηγούς, ο Vasseur είχε επικοινωνήσει μέσω τηλεδιάσκεψης με τη διοίκηση της Ferrari, έχοντας επιστρέψει στο Maranello μετά το GP Μεξικού. Η ενόχληση των στελεχών ήταν έντονη, κυρίως για το πλήγμα που θεωρούν ότι δέχθηκε η εικόνα της ομάδας. Με σαφείς κατευθύνσεις, μεταξύ άλλων και από τον πρόεδρο του Cavallino Rampante, John Elkann, ο Vasseur μετέφερε εκ νέου τη θέση της διοίκησης: πρώτα η Ferrari και έπειτα οι οδηγοί.
Σύμφωνα με το ιταλικό Auto Racer, η συζήτηση δεν εξαντλήθηκε στο περιστατικό μεταξύ των δύο οδηγών στον πρώτο γύρο του GP Μεξικού. Στο τραπέζι τέθηκαν και οι δηλώσεις του Hamilton μετά τον αγώνα. Παρότι η συνάντηση ξεκίνησε σε πιο χαλαρό κλίμα, στη συνέχεια εξετάστηκαν τα ζητήματα που παρέμεναν ανοιχτά από το Μεξικό.
Getting those steps in 🚶♂️ — Scuderia Ferrari HP (@ScuderiaFerrari), November 7, 2026
Ο Vasseur άκουσε τις τοποθετήσεις και των δύο οδηγών και ανέπτυξε τη δική του θέση. Προτεραιότητα, πάντως, δεν ήταν να κριθεί ποιος είχε δίκιο στο συμβάν εντός πίστας, αλλά να πάψει η αντιπαράθεση να επιβαρύνει το σύνολο της ομάδας. Παράλληλα, αποσαφηνίστηκε ότι δεν επίκειται μεταβολή των εσωτερικών ισορροπιών. Οι δύο οδηγοί της Scuderia διεκδικούν τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα Οδηγών και η Ferrari δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την πολιτική ίσης μεταχείρισης που ακολουθεί από την αρχή.
Η συγκεκριμένη επιλογή φαίνεται πως δεν ικανοποιεί ιδιαίτερα τον Hamilton. Ο Βρετανός εκτιμά ότι το βαθμολογικό προβάδισμα που διατηρεί έναντι του Leclerc από το ξεκίνημα της σεζόν δικαιολογεί μεγαλύτερη προτεραιότητα στις αποφάσεις της ομάδας. Ζητά, ουσιαστικά, οι επιδόσεις του να έχουν αντίκρισμα και στις εσωτερικές επιλογές. Η Ferrari, ωστόσο, επιμένει στην ισότιμη αντιμετώπιση των δύο οδηγών.
Η δημόσια αιχμή του Hamilton ότι ο Leclerc είναι ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι στους team-mate του έστρεψε έμμεσα την προσοχή και στον Vasseur, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση του οδηγικού διδύμου. Αυτό δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκη αμφισβήτηση της εξουσίας του επικεφαλής από τον Βρετανό. Ωστόσο, ο αρνητικός αντίκτυπος των δηλώσεων υποχρέωσε τον Vasseur να τοποθετηθεί δημόσια για ένα θέμα που θα προτιμούσε να διευθετήσει εσωτερικά, μακριά από τη δημοσιότητα.
Ο Hamilton έφτασε στο Maranello με σημαντικό αγωνιστικό και επικοινωνιακό βάρος, επιδιώκοντας να ανοίξει ένα νέο, νικηφόρο κεφάλαιο στην καριέρα του. Η υποστήριξη που έχει στη Ferrari, όμως, δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από το κλίμα που διαμορφώνεται. Με τον Elkann να εμφανίζεται επίσης δυσαρεστημένος από τις συνέπειες της αντιπαράθεσης, παραμένει το ερώτημα για πόσο ακόμη οι θέσεις του Hamilton θα βρίσκουν στήριξη εντός της ομάδας, ιδιαίτερα εάν επιλέξει να δώσει συνέχεια στη σύγκρουση με τον Leclerc.
Για άμεση και έγκυρη ενημέρωση, ακολουθήστε το -- στο Google News.


