CARSNEWS
AUTONEWS

Bentley Bentayga facelift. Με νέο σχεδιασμό και νέες τεχνολογίες!

Έχουν περάσει 4 χρόνια από τότε που η Bentley παρουσίαζε στο κοινό το πρώτο SUV της και από τότε, η Bentayga δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να γίνει το best-seller της. Για να παραμείνεις στην κορυφή όμως, πρέπει να προσαρμόζεσαι και να ακολουθείς τις εξελίξεις κι έτσι η αγγλική φίρμα, αποκάλυψε το facelift του δημοφιλούς SUV της. Ένα facelift που περιλαμβάνει επεμβάσεις στην εμφάνιση, προσθήκη νέας τεχνολογίας και την αφαίρεση του πολύ ιδιαίτερου, W12 βενζινοκινητήρα από την γκάμα!

Όπως είναι λογικό για ένα μοντέλο που παρουσιάστηκε πριν από 4 χρόνια, οι αλλαγές που έχουν γίνει στο σχεδιαστικό κομμάτι εστιάζουν στην βέλτιστη ενσωμάτωση της νέας εταιρικής ταυτότητας, όπως έχει διαμορφωθεί αυτή από τις Continental GT και Flying Spur, σε ένα παλαιότερο design όπως αυτό της Bentayga. Έτσι, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αγγλική μάρκα, κανένα κομμάτι του εμπρός και του πίσω μέρους δεν είναι ίδιο σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Η γρίλια είναι μεγαλύτερη και κατά 30 χιλιοστά ψηλότερη ενώ τα LED matrix φωτιστικά σώματα απέκτησαν ένα πιο ελλειπτικό σχήμα που αποτελεί μία πρωτιά για την Bentley. Νέα είναι και τα εμπρός φτερά ώστε να δώσουν μία πιο αθλητική στάση ενώ το μετατρόχιο πίσω έχει αυξηθεί κατά 20 χιλιοστά και οι τροχοί έχουν μετατοπιστεί στους θόλους. Περαιτέρω αλλαγές περιλαμβάνουν το “clamshell” καπό, την μεγάλη αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, τους νέους αεραγωγούς στα πλάγια, τις νέες απολήξεις της εξάτμισης και τους θερμαινόμενους υαλοκαθαριστήρες με τα 22 “πιτσιλιστίρια” σε κάθε βραχίονα. Η προσοχή στην λεπτομέρεια είναι που διαχωρίζει μοντέλα όπως η Bentayga από άλλα… της σειράς.

Σημαντικές είναι οι αλλαγές και στο εσωτερικό, ξεκινώντας από το πίσω μέρος, όπου τα νέα πλαίσια των καθισμάτων σε συνδυασμό με την επιπλέον κλίση, αύξησαν τον χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών κατά 100 χιλιοστά! Τα καθίσματα δε, είναι αεριζόμενα και η Bentley προσφέρει την Bentayga σε 4-θέσια, 5-θέσια ή 7-θέσια διαμόρφωση. Εξίσου… δραστικά ανανεωμένη είναι η κατάσταση και στο εμπρός μέρος, όπου το μεγάλο SUV απέκτησε ένα ολοκαίνουριο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που συνδυάζεται με μία οθόνη υψηλής ανάλυσης 10,9 ιντσών. Το σύστημα αυτό προσφέρει συνδεσιμότητα με Android Auto και Apple CarPlay και η Bentayga προσφέρει επιπλέον USB-C θύρες, δυνατότητες ασύρματης φόρτισης και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων που αντικαθιστά τον αναλογικό όπως σε όλα τα νεότερα μοντέλα της. Αναβαθμισμένο είναι και το ηχοσύστημα με την standard πρόταση να περιλαμβάνει 12 ηχεία συνολικής ισχύος 790W και το προαιρετικό της Naim, να διαθέτει 20 ηχεία και 1.780W. Αφήνοντας λίγο την τεχνολογία και τα gadgets στην άκρη, να σημειώσουμε επίσης ότι νέα και πιο εργονομικά είναι τα καθίσματα της Bentayga facelift ενώ αλλαγές έχουν γίνει και στο design του ταμπλό.

Τέλος, όσον αφορά στα μηχανικά, οι υποψήφιοι πελάτες στην Ευρώπη δεν θα έχουν ως επιλογή τον ιδιαίτερο W12 βενζινοκινητήρα. Προς το παρόν, η βασική επιλογή είναι ο 4-λιτρος, twin-turbo V8 με τα 550 άλογα ενώ αργότερα, προς τα τέλη του έτους, θα προστεθεί στην γκάμα και η plug-in υβριδική έκδοση που συνδυάζει έναν 3-λιτρο, turbo V6 με έναν ηλεκτροκινητήρα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Κίνηση τώρα: Κόκκινοι ξανά οι δρόμοι – Μεγάλες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

Bury

Η Mitsubishi ανασταίνει την Ralliart!

cars

Honda. Με νέο φίλτρο καμπίνας που μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης από Covid 

cars

Χωρίς παράβολα τα αντίγραφα αδειών οδήγησης που καταστράφηκαν ή χάθηκαν από τον «Daniel»

cars

Η Lamborghini γιορτάζει 10.000 Aventador.

cars

Dacia Sandero Stepway 1.0TCe 100PS LPG. Έχει τα πάντα και συμφέρει

cars

Το Volkswagen Group θέλει τον απόλυτο έλεγχο της Audi.

cars

Ψηφίστηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την κλιματική αλλαγή

cars

Αυτά που έρχονται στο Disney+, απλά δεν χάνονται

cars