Οι περισσότεροι το τρώνε τους, η Continental θέλει να το κάνει λάστιχο. Η ιδέα δεν είναι καινούργια: Για τη γερμανική εταιρεία πρόκειται για ένα έργο πολύ μεγάλης διάρκειας, το οποίο ξεκίνησε στις αρχές αυτής της δεκαετίας. Η Continental είναι πεπεισμένη ότι το Taraxagum (που είναι και η επιστημονική ονομασία του αγριοράδικου), ένα υγρό που προέρχεται από μια πικραλίδα που φύεται στο Καζακστάν, προσφέρει τα ίδια χαρακτηριστικά με το συμβατικό καουτσούκ.
Το πλεονέκτημα είναι η χρήση μιας πρώτης ύλης που καλλιεργείται ευκολότερα, σε φτωχά εδάφη και σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, ενώ το καουτσούκ καλλιεργείται μόνο στην τροπική ζώνη. Αυτό καθιστά δυνατή την παραγωγή πολύ πιο κοντά στη μονάδα παραγωγής των ελαστικών. Είναι επίσης ένας τρόπος για να δημιουργηθεί μια εναλλακτική λύση, καθώς το καουτσούκ εξαρτάται από ένα και μόνο δέντρο, το hevea brasiliensis, το καουτσουκόδενδρο.
Ένα πρώτο πρωτότυπο δοκιμάστηκε το 2014, ένα άλλο παρουσιάστηκε το 2016. Το πρότζεκτ έχει προχωρήσει λίγο περισσότερο με τα εγκαίνια, στα τέλη Δεκεμβρίου στη Γερμανία, ενός νέου ερευνητικού εργαστηρίου, το οποίο θα ασχολείται κυρίως με την εξαγωγή του υγρού. Η Continental ελπίζει να είναι σε θέση να παράγει μαζικά τα επόμενα δέκα χρόνια, ξεκινώντας από τα ελαστικά των βαρέων φορτηγών. Αυτά θα μπορούσαν να περιέχουν έως και 41% καουτσούκ από την πικραλίδα.