CARSNEWS
F1 & RACES

F1 GP Μονακό: Ο Λεκλέρ ξεκινάει δυναμικά (+video)

Το 1.11,278 που πέτυχε ο Σαρλ είναι ήδη πιο χαμηλά από τον χρόνο της περσινής pole του Φερστάπεν. Ένα δείγμα του ότι οι χρόνοι θα πέσουν ακόμη περισσότερο μέχρι τις αυριανές κατατακτήριες.

Ο Λεκλέρ έδειχνε πολύ άνετος μέσα στην SF-24 σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τα long runs του ήταν εξαιρετικά σταθερά ενώ μπορούσε να διατηρεί και τα Pirelli σε πολύ καλή κατάσταση μέχρι τέλους. Ιδίως το stint του με την μέση γόμα στο FP2 του επέτρεψε να σημειώσει χρόνο ο οποίος εκείνη την στιγμή ήταν κατά ένα δευτερόλεπτο κατώτερος από οποιουδήποτε άλλου οδηγού.

Αργότερα ο Λεκλέρ κατέβασε περαιτέρω την επίδοσή του. Στο τέλος ο Λιούις Χάμιλτον βρέθηκε πιο κοντά από οποιονδήποτε άλλον στον χρόνο του Λεκλέρ. Ωστόσο ο Βρετανός απείχε σχεδόν δύο δέκατα από τον χρόνο της Ferrari στον πιο σύντομο γύρο του πρωταθλήματος.

Οι Mercedes, βέβαια, δεν τα πήγαν καθόλου άσχημα σήμερα. Οι Χάμιλτον-Ράσελ σημείωσαν το 1-3 στο FP1, ενώ οι W15 δεν έδειχναν καθόλου άσχημα στη στενή διαδρομή του πριγκιπάτου. Εντούτοις μάλλον υστερούν των Ferrari ιδίως στα μεγάλα τους stints.

Από την άλλη στην Red Bull είχαν για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα μία πολύ δύσκολη Παρασκευή. Ο Πέρεζ δήλωσε ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ακολουθήσει τον ρυθμό των Ferrari. Όσο για τον Φερστάπεν, ο Ολλανδός υποστήριξε ότι δεν έχει μπροστά του κάποια ξεκάθαρη λύση για το πώς θα ανέβει η RB20 μέχρι τις κατατακτήριες.

Μάλλον άχρωμες ήταν και οι McLaren στον FP2, αν και ο Πιάστρι στην πρώτη περίοδο σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο. Φυσικά, είναι αρκετά νωρίς ακόμη για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Ωστόσο ο Λεκλέρ δείχνει να έχει το πλεονέκτημα στην αρχή του τριημέρου.

Related Articles

Θύμα hackers ο Romain Grosjean!

cars

“Retirement not an option” says Alonso as new deal keeps him in F1 until 45

Bury

Innovative proposal presents path for new teams in Formula 1

cars

F1 – The Official Home of Formula 1® Racing

Bury

Το «Μεγάλο Τσίρκο» στο «Μεγάλο Μήλο»; – H Formula 1 θέλει Grand Prix στους δρόμους της Νέας Υόρκης

cars

Ταξιδιάρικο F1 Vlog γυρισμένο στο Red Bull Ring (video)

cars

Formula 1: Ανακοινώθηκε η επίσημη λίστα των ομάδων του 2024 με νέα ονόματα αλλά και… παραμονές

cars

Άλλη Red Bull στην Αυστρία!

cars

Κεκλεισμένων των θυρών θα γίνει το Grand Prix του Μπαχρέιν!

cars