Formula 1 – GP Μπαχρέιν: Τέλος στο σερί της Mercedes έβαλε ο Max Verstappen, κατακτώντας την pole position

Published:

Ο Max Verstappen έβαλε τέλος στο σερί των 15 pole positions της Mercedes, ως ομάδας και προμηθευτή κινητήρων, στο GP Μπαχρέιν, τον 16ο γύρο της Formula 1. Ο Lewis Hamilton πήρε τη δεύτερη θέση, ενώ ο Kimi Antonelli ανέβηκε στην τρίτη λόγω της ποινής του Isack Hadjar.

Q1

Με περιορισμένη δραστηριότητα κύλησαν τα πρώτα 4-5 λεπτά της πρώτης περιόδου των κατατακτηρίων, καθώς οι περισσότεροι οδηγοί παρέμειναν στα γκαράζ. Μόνο οι οδηγοί της Haas και ο Sergio Perez της Cadillac βγήκαν αμέσως στην πίστα, μόλις το πράσινο φως στην έξοδο του pit lane έδωσε το σύνθημα για την έναρξη της διεκδίκησης της pole position.

Η μαζική έξοδος των υπόλοιπων οδηγών ακολούθησε αργότερα, προκαλώντας συνωστισμό στο pit lane. Την εικόνα αυτή σχολίασε και η Formula 1, σε ανάρτησή της στις 3 Οκτωβρίου 2026.

Η έντονη φθορά των ελαστικών, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών στη Sepang, περιόρισε σε αυτό το στάδιο τους περισσότερους οδηγούς σε μία μόνο χρονομετρημένη προσπάθεια. Ο Max Verstappen επέβαλε τον ρυθμό του, με τους Lewis Hamilton και Charles Leclerc να ακολουθούν.

Οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες, Mercedes, Ferrari, McLaren και Red Bull, πέρασαν χωρίς ιδιαίτερη πίεση στην επόμενη φάση. Την πρόκριση εξασφάλισε και ο George Russell, παρά την ενδέκατη θέση του.

Η σημαντικότερη έκπληξη ήταν η παρουσία και των δύο Aston Martin στο Q2, για πρώτη φορά έπειτα από περισσότερο από έναν χρόνο, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα φέτος. Αντίστοιχα, η Racing Bulls είδε τον Arvid Lindblad να αφήνει εκτός συνέχειας τον Nico Hulkenberg και τον Liam Lawson, ο οποίος ήταν 12ος.

Ξεχώρισαν επίσης οι επιδόσεις του Gabriel Bortoleto και των οδηγών της Alpine, Pierre Gasly και Franco Colapinto. Ο Bortoleto έδωσε το απαραίτητο tow στον Αργεντινό, ώστε να βρεθεί στη δεκάδα.

Αποκλείστηκαν: Nico Hulkenberg (Audi), Oliver Bearman (Haas), Esteban Ocon (Haas), Alexander Albon (Williams), Valtteri Bottas (Cadillac), Sergio Perez (Cadillac).

Q2

Το δεύτερο σκέλος των κατατακτηρίων δεν άλλαξε την εικόνα στην κορυφή, με τον Max Verstappen να διατηρεί το προβάδισμα. Ακολούθησαν οι Kimi Antonelli και Charles Leclerc. Ο Antonelli, πάντως, είδε την πρώτη του επίδοση να διαγράφεται λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας.

Η McLaren και η άλλη Ferrari, του Lewis Hamilton, επέλεξαν πιο συντηρητική προσέγγιση, καταλαμβάνοντας κατά σειρά τις θέσεις 3-6. Στην ίδια λογική κινήθηκαν οι Isack Hadjar και George Russell, που βρέθηκαν στην έβδομη και την όγδοη θέση αντίστοιχα.

Σε ανάρτησή της στις 3 Οκτωβρίου 2026 για την κατάταξη του Q2, η Formula 1 υπογράμμισε ότι ο Max παρέμενε στην κορυφή, θέτοντας το ερώτημα αν κάποιος μπορούσε να φτάσει τον Ολλανδό.

Στη μάχη του midfield, οι Pierre Gasly και Gabriel Bortoleto εξασφάλισαν τη συνέχεια, ενώ η Racing Bulls έμεινε εκτός για μόλις δύο δέκατα του δευτερολέπτου. Η αξιόλογη προσπάθεια της Aston Martin δεν αρκούσε για να περάσουν οι Fernando Alonso και Lance Stroll. Εκτός έμεινε και ο Carlos Sainz.

Αποκλείστηκαν: Liam Lawson (Racing Bulls), Fernando Alonso (Aston Martin), Carlos Sainz (Williams), Lance Stroll (Aston Martin), Franco Colapinto (Alpine), Arvid Lindblad (Racing Bulls).

Q3

Τα δεδομένα των διαδικασιών της Παρασκευής προμήνυαν μια ιδιαίτερα αμφίρροπη μάχη για την pole position. Η προσδοκία αυτή, ωστόσο, δεν επιβεβαιώθηκε. Ο Max Verstappen τερμάτισε το σερί της Mercedes και κατέκτησε την πρώτη του pole position στη φετινή σεζόν, επιστρέφοντας στην κορυφή των κατατακτηρίων μετά το GP του Άμπου Ντάμπι το 2025.

Δίπλα στον τετράκις πρωταθλητή θα εκκινήσει ο Lewis Hamilton. Με τη δεύτερη θέση του, ο οδηγός της Ferrari απέτρεψε το εντός πίστας 1-2 της Red Bull. Η Formula 1 ανακοίνωσε την pole position του Verstappen σε ανάρτησή της στις 3 Οκτωβρίου 2026, αναφερόμενη στο GP Μπαχρέιν στη Μαλαισία.

Ο Kimi Antonelli θα βρεθεί τρίτος στην εκκίνηση, παρότι ολοκλήρωσε τις κατατακτήριες στην τέταρτη θέση. Η ποινή πέντε θέσεων του Isack Hadjar υποχώρησε τον Γαλλοαλγερινό στην όγδοη θέση.

Από την ποινή ωφελήθηκαν οι Charles Leclerc, Lando Norris, Oscar Piastri και George Russell, που ανέβηκαν κατά μία θέση, καταλαμβάνοντας κατά σειρά τις θέσεις 3-7. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Pierre Gasly και Gabriel Bortoleto.

Ο 16ος γύρος του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1 ολοκληρώνεται την Κυριακή (4/10), με τον αγώνα να ξεκινά στις 10:00 το πρωί, ώρα Ελλάδας. Η μετάδοση θα γίνει από τα ΑΝΤ1, ΑΝΤ1+ και F1 TV.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την ολοκλήρωση των κατατακτηρίων.

Εικόνα

READ MORE

Πανελλαδικές: «Μπόνους» 2% στους μαθητές των Στύρων μετά τον σεισμό

Έγινε δεκτό το αίτημα μετά τον σεισμό του Σεπτεμβρίου – Η ανακοίνωση του Δημάρχου Καρύστου Λευτέρη ΡαβιόλουΟ Δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, ανακοίνωσε μια σημαντική...

Formula 1: Στον Φερστάπεν κατέληξε η pole position (pic)

03/10/2026 - 12:23 03/10/2026Από την πρώτη θέση θα ξεκινήσει ο Μαξ Φερστάπεν στο Grand Prix του Μπαχρέιν, έχοντας σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες...

Find us on X

Related articles

Latest articles