Max Verstapen

Μπορεί το βαθμολογικό προβάδισμα του Max Verstappen να μειώνεται σταθερά και σε ανησυχητικό βαθμό, υπάρχει όμως ένας τομέας στον οποίο η διαφορά του παραμένει πολύ μεγάλη.

Ο λόγος για τους γύρους στην πρωτοπορία στο πλαίσιο των φετινών αγώνων. Παρότι έχει να κερδίσει από το Grand Prix της Ισπανίας, τον περασμένο Ιούνιο, μετά τους πρώτους 18 αγώνες του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο οδηγός της Red Bull Racing έχει συμπληρώσει 468 γύρους στα ηνία των αγώνων!

Παρότι ο Lando Norris ήταν στην πρωτοπορία από τον πρώτο, μέχρι τον τελευταίο γύρο του πρόσφατου Grand Prix της Σιγκαπούρης, εξακολουθεί να έχει λιγότερους από τους μισούς γύρους στα ηνία.

-

Ακολουθεί ο teammate του στη McLaren, Oscar Piastri, που σε αυτή τη στατιστική κατηγορία πάει «χέρι-χέρι» με τον Charles Leclerc κι αυτοί οι τέσσερις είναι οι μοναδικοί από τους 22 οδηγούς που έχουν πάρει φέτος εκκίνηση κι έχουν τριψήφιο αριθμό γύρων στην πρωτοπορία.

Η λίστα περιλαμβάνει οκτώ συνολικά ονόματα κι εκεί συναντάμε επίσης τον έτερο οδηγό της Scuderia Ferrari, Carlos Sainz, το δίδυμο της Mercedes-AMG με τον George Russell να κάνει double score έναντι του Lewis Hamilton και τέλος, τον Sergio Perez, με το 0.2% της επίδοσης του Verstappen.

Αναλυτικά η κατάταξη: