CARSNEWS
AUTONEWS

Honda, Yamaha, KTM και Piaggio συνεργάζονται για εναλλάξιμες μπαταρίες.

Τέσσερις πολύ μεγάλες εταιρίες συμφώνησαν να συνεργαστούν για την εξέλιξη μίας τυποποιημένης, εναλλάξιμης μπαταρίας για ελαφριά ηλεκτρικά οχήματα. Οι Honda, Yamaha, KTM και Piaggio ανακοίνωσαν το “Swappable Batteries Consortium” με το οποίο θέλουν να βελτιώσουν δραστικά την διαθεσιμότητα αυτού του είδους μπαταρίας για να προωθήσουν την διείσδυση ηλεκτρικών οχημάτων όπως οι μοτοσυκλέτες και τα τετράτροχα.

Οι εταιρίες που απαρτίζουν το consortium θα συνεργαστούν πάνω σε τομείς όπως η αύξηση της εμβέλειας, η μείωση του χρόνου φόρτισης και η μείωση του κόστους τόσο για τα ηλεκτρικά οχήματα όσο και για τις υποδομές ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον ορισμό τυποποιημένων τεχνικών χαρακτηριστικών για συστήματα μπαταριών τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα μοντέλα των 4 εταιριών και σε αυτά όποιων άλλων προτίθενται να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να αυξήσουν την εμπιστοσύνη του αγοραστικού κοινού στα ηλεκτρικά.

Το “Swappable Batteries Consortium” ξεκινά εργασίες τον ερχόμενο Μάιο και παράλληλα με τις εξελίξεις σε τεχνικό επίπεδο, θα δούμε και συνεργασίες σε επίπεδο κρατών και οργανισμών παγκοσμίως καθώς κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για την δημιουργία  ενός πραγματικά διεθνούς standard για τις μπαταρίες. Όλα αυτά αντικατοπτρίζονται στις δηλώσεις του Noriaki Abe της Honda:

Η παγκόσμια προσπάθεια εξηλεκτρισμού για να μειωθούν οι εκπομπές CO2 επιταχύνεται, ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Για την ευρύτερη υιοθέτηση ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, πρέπει να αντιμετωπίσουμε προβλήματα όπως η εμβέλεια και οι χρόνοι φόρτισης και οι εναλλάξιμες μπαταρίες είναι μία πολλά υποσχόμενη λύση.

The post Honda, Yamaha, KTM και Piaggio συνεργάζονται για εναλλάξιμες μπαταρίες. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Audi etron S & etronS Sportback. Nέες προτάσεις

cars

Γραπτή «απάντηση» αναμένεται από τη Χαμάς προς το Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός στην Γάζα

cars

MasterChef: Απών και σήμερα ο Πάνος Ιωαννίδης – Τι είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς για την κατάσταση της υγείας του

cars

Διέρρευσε η νέα BMW M3 CS

cars

Στις φλόγες διυλιστήριο της Ρωσίας μετά από επίθεση της Ουκρανίας με drones

cars

J2US – Καίτη Γαρμπή: «Συγκλόνισε το πανελλήνιο ο Διονύσης με την πρόταση γάμου, έτσι κάνουν οι σωστοί άνδρες»

Bury

«Έκαψαν το σπίτι μου, εύχομαι να βγει πεθαμένος από εκεί μέσα» – Τι λέει η σύζυγος του δολοφόνου της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία

cars

Θέμα παραβίασης της Συμφωνίας των Πρεσπών θα θέσει η Ελλάδα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον

cars

Πάσχα με ηλιοφάνεια από το μεσημέρι – Υποχωρούν οι νεφώσεις, ανεβαίνει η θερμοκρασία

Bury