CARSNEWS
F1 & RACES

Mercedes: Στις χειμερινές του Μπαχρέιν θα γνωρίζουμε

Αναμφίβολα, το 2022 ήταν δύσκολο για την Mercedes. Πολλοί πιστεύουν ότι φέτος τα ασημί βέλη θα επιστρέψουν δυναμικά. Οι υπεύθυνοι της ομάδας, όμως, κρατούν χαμηλούς τόνους.

Έπειτα από εξονυχιστικές εσωτερικές έρευνες η γερμανική ομάδα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει βρει την αιτία για τα περσινά της προβλήματα. Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Mike Elliott, ένα μικρό λάθος στον προσομοιωτή ήταν αρκετό για να υπονομευθεί η προσπάθεια του 2022.

Ασφαλώς, ο Elliott δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την ακριβή αιτία που προκάλεσε όλα τα προβλήματα της W13. Ισχυρίζεται, όμως, ότι προς το τέλος της σεζόν είχε μία ξεκάθαρη εικόνα για το τι ακριβώς πήγε στραβά πέρσι. Και αυτό ακριβώς έχει ήδη αλλάξει στην W14 η οποία θα παρουσιαστεί στις 16 Φεβρουαρίου.

Μέχρι τότε θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε εάν η νέα Mercedes θα φέρει ριζικές αλλαγές σε σχέση με την προκάτοχό της. Φημολογείται ότι η W14 ενδέχεται να μην έχει τον ριζοσπαστικό «zeropods» σχεδιασμό στα πλαϊνά. Άλλωστε, ο ίδιος ο Toto Wolff είχε δηλώσει τον Οκτώβριο ότι το νέο μονοθέσιο θα έχει «τελείως διαφορετικό DNA» από την W13.

Σε μία τέτοια περίπτωση η Mercedes θα πρέπει να κινηθεί πολύ γρήγορα ώστε να καλύψει τον χαμένο χρόνο σε σχέση με τις Red Bull και Ferrari. Τα ασημί βέλη θα βοηθηθούν σε αυτήν τους την προσπάθεια από τις μικρές αλλαγές στους φετινούς κανονισμούς οι οποίοι έχουν αυξήσει την απόσταση του πατώματος του μονοθέσιου από το έδαφος.

Κρίσιμες δοκιμές και λεπτές ισορροπίες

Το κατά πόσον, όμως, η Mercedes θα είναι άμεσα ανταγωνιστική μένει να φανεί. Ο Wolff θα περιμένει τις χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν για να βγάλει τα συμπεράσματά του. «Είμαστε πολύ αποφασισμένοι στο να κλείσουμε την ψαλίδα από τις Red Bull και Ferrari. Αλλά πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές. Εάν αποδώσουμε σύμφωνα με τις προβλέψεις μας τότε θα πρέπει να μαχόμαστε για τις πρώτες θέσεις» δήλωσε ο Αυστριακός.

«Έχουμε κατανοήσει πλήρως το περσινό πρόβλημα. Όμως, θα ξέρουμε εάν το έχουμε λύσει μόνο αφού το αυτοκίνητό μας πατήσει στην άσφαλτο. Στις χειμερινές δοκιμές θα γνωρίζουμε εάν το δυναμικό του μονοθέσιου θα μεταφραστεί σε επιδόσεις» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της Mercedes.

Σε περίπτωση που η φετινή Mercedes αποδειχθεί ανταγωνιστική, η ομάδα θα έχει να αντιμετωπίσει και ένα ακόμη ζήτημα. Εκείνο μιας πολύ πιθανής εσωτερικής μάχης μεταξύ των Lewis Hamilton και George Russell. Οι δυο τους ήταν πολύ πιο κοντά σε επιδόσεις πέρσι από όσο θα περίμεναν οι περισσότεροι.

Ο Russell, όμως, πιστεύει ότι η καλή σχέση που έχουν αναπτύξει με τον Hamilton δεν βρίσκεται σε κίνδυνο. «Εάν η σχέση μας αρχίσει να έχει ρωγμές τότε όλη η ομάδα θα επηρεαστεί αρνητικά. Όμως, πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός εκείνη θα γίνεται ακόμη καλύτερη» δήλωσε ο Βρετανός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Verstappen: Δεν καταλαβαίνω γιατί συγκρουόμαστε με τον Lewis

F1: Η πιο ακριβή σεζόν όλων των εποχών!

F1: Ποιο είναι το μέλλον των σιρκουί πόλης; ( video)

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

GP Άμπου Ντάμπι: Στον Hamilton η τελευταία pole του 2019

cars

F1 GP Μ. Βρετανίας: Επιβλητική pole position για Hamilton

cars

F1: Βροχές στη Σιγκαπούρη, αλλά πόσο θα επηρεάσουν;

cars

Μπελάδες για Βολφ και Βασέρ για τα «μπινελίκια» στο Λας Βέγκας

cars

Η Ferrari πάτησε «κατά λάθος» φρένο στον Bottas

cars

The most important facts and trivia ahead of the 2023 US GP

cars

10+1 facts για το GP της Μόντσα

cars

Τους τρόμαξε με τη μοτοσυκλέτα ο Hamilton!

cars

Το Ιντερλάγκος ετοιμάζεται για GP με θεατές!

cars