CARSNEWS
F1 & RACES

O Βολφ σταματάει το «φλερτ» με τον Φερστάπεν

Ο επικεφαλής και CEO της Mercedes-AMG F1 δεν έχει σκοπό να πιέζει την πλευρά Φερστάπεν για να πείσει τον Ολλανδό να πάει στην ομάδα του.

Από τη μέρα που η Scuderia Ferrari ανακοίνωσε πως το 2025 θα γίνει οδηγός της ο Λιούις Χάμιλτον, τα σενάρια για το ποιος θα έπαιρνε τη θέση του στη Mercedes-AMG ήταν πολλά. Τη θέση αυτή γνωρίζουμε πλέον πως θα πάρει ο 18χρονος Κίμι Αντονέλι, ωστόσο για αρκετό καιρό υπήρχε το σενάριο η Mercedes να πάρει τον Μαξ Φερστάπεν από τη Red Bull Racing.

Η αυστριακή ομάδα βρίσκεται σε κρίση καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, είτε αυτή ήταν για την «Υπόθεση Χόρνερ» είτε για την αγωνιστική της πτώση. Παρά τα σενάρια και τις φήμες, ο Φερστάπεν προς το παρόν δεν βλέπει τον εαυτό του μακριά από τους «ταύρους».

Another #F1 free weekend ahead… 😶 pic.twitter.com/euaHBOyBLi

— Oracle Red Bull Racing (@redbullracing) October 4, 2024

Με τον Αντονέλι να είναι το μέλλον της Mercedes, ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, Τότο Βολφ, ξεκαθάρισε στο Autosport πως δεν… κυνηγάει πλέον τον Φερστάπεν: «Νομίζω πως το έχω ξαναπεί και η πλευρά του Μαξ έχει εκφράσει κάτι ανάλογο. Πρέπει να υπάρχει πίστη στους οδηγούς ή στην ομάδα σου. Πρέπει να στηρίξεις πλήρως την ομάδα σου ώστε να μπορέσεις να πετύχεις. Μόνο εάν τα πράγματα πάνε τελείως λάθος τότε μπορείς να εξετάσεις διαφορετικές επιλογές και ευκαιρίες. Για εμένα αυτή η κατάσταση μου μοιάζει σαν να φλερτάρεις ενώ προσπαθείς να κάνεις τη σχέση σου να δουλέψει. Δεν δουλεύει κάτι τέτοιο, δεν πρόκειται να φλερτάρω με οδηγούς εκτός της ομάδας μου. Μόνο εάν θέλω να αλλάξω κάτι τότε θα το σκεφτώ σοβαρά και θα κάνω μια πρώτη συζήτηση. Το ίδιο ισχύει πιστεύω και από την πλευρά του Φερστάπεν. Οι αξίες μας συμβαδίζουν σε αυτό το κομμάτι».

Vintage @GeorgeRussell63 😮‍💨 Driving in style with the 280 SL Pagoda in Monaco 😎 pic.twitter.com/V4dgBeGgaa

— Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) October 1, 2024

Επιπλέον ο Βολφ μίλησε για τον θεωρητικά πρώτο του οδηγό για το 2025, Τζορτζ Ράσελ: «Ο Τζορτζ ήταν ο πρώτος οδηγός της ακαδημίας μας που ήρθε στην ομάδα της F1. Δεν πρόκειται να διαχωρίσουμε τους οδηγούς μας, τους στηρίζουμε ψυχολογικά το ίδιο. Κάθε κορυφαίος οδηγός γνωρίζει πως τίθεται αντιμέτωπος με τον teammate του, είτε είναι νέος ή μεγαλύτερος σε ηλικία. Ο Τζορτζ για τρία χρόνια μάχεται με τον Λιούις Χάμιλτον, τον σπουδαιότερο οδηγό στην ιστορία. Τώρα θα αντιμετωπίσει έναν από τους νεότερους στην ιστορία που έρχεται με μεγάλες προσδοκίες».

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στη Σιγκαπούρη και τη νίκη του Λάντο Νόρις

Φωτογραφίες: MercedesAMG f1 media/redbullcontentpool.com

Related Articles

GP Ρωσίας: Ταχύτερος και στο FP2 ο Bottas

cars

Andretti sends a powerful message to Formula 1 with the unveiling of their new American race location.

cars

Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)

cars

Νέα δεδομένα: Ο Νιούι επισκέφτηκε το εργοστάσιο της Aston Martin F1

Porsche: Υπάρχουν εναλλακτικές για είσοδο στην F1 το 2026;

cars

Τι γίνεται με το θετικό στον κορωνοϊό μέλος της McLaren;

cars

Το απόλυτο fail στην ταινία του Brad Pitt για την F1 – Δεν αλλάζουν ελαστικά στα pit stop (video)

cars

Our verdict on Alonso’s big Aston Martin F1 contract decision

Bury

Μπραντ Πιτ: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση με τη νέα του σύντροφο

cars