CARSNEWS
AUTONEWS

Η Alfa Romeo ακυρώνει τα πλάνα για τις νέες GTV και 8C;

Απ’ ότι φαίνεται, για άλλη μία φορά το μεσοπρόθεσμο πλάνο που ανακοινώθηκε από την Alfa Romeo ως χάρτης για την επόμενη 5-ετία αναπροσαρμόζεται προς το χειρότερο καθώς ο επικεφαλής της Fiat Chrysler Automobiles, Mike Manley, έκανε λόγο για “σημαντική μείωση” στην μελλοντική γκάμα, με “αντίστοιχη μείωση στα έξοδα”. Χωρίς να έχουμε στη διάθεση μας περισσότερες λεπτομέρειες, η λογική λέει ότι η Alfa Romeo θα περιοριστεί στα 4 μελλοντικά μοντέλα: τους αντικαταστάτες των Giulia και Stelvio, την Tonale και ένα μικρότερο SUV-crossover που έχουν μεγαλύτερο βάρος αναφορικά με τον όγκο πωλήσεων.

Αυτό σημαίνει ότι οι κορυφαίες GTV και 8C που αποτελούσαν μέρος του 5-ετούς πλάνου της Alfa Romeo είτε μπήκαν στο συρτάρι μόνιμα είτε θα καθυστερήσουν και θα τις ξαναδούμε στον χάρτη της εταιρίας για την επόμενη 5-ετία. Η αλήθεια είναι ότι η είδηση δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη δεδομένων των αλλαγών που θα συντελεστούν στο προσεχές μέλλον με την συγχώνευση της Fiat-Chrysler με το PSA Group.

Το τρέχον πλάνο της Alfa Romeo είχε εκπονηθεί κάτω από την ηγεσία του Sergio Marchionne ο οποίος όμως έφυγε από την ζωή τον προηγούμενο χρόνο. Έκτοτε, ο Manley έχει φροντίσει να εκλογικεύσει λίγο τα σχέδια έπειτα από τις απώλειες που παρουσίασε τόσο η Alfa Romeo όσο και η FCA στην Ευρώπη γενικότερα. Τώρα, μπαίνει στο κάδρο και ο Carlos Tavares που θα αναλάβει τα ηνία του group που θα προκύψει από την συγχώνευση. Ο Tavares είναι ένας εξαιρετικός CEO αλλά φημίζεται για τον “εξορθολογισμό” των εξόδων μέσω περικοπών ώστε να επαναφέρει την όποια εταιρία στον σωστό δρόμο.

Related Articles

Η ΕΣΗΕΑ αντιδρά για το κλείσιμο της Αυγής – Ζητά από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρήσει τη στάση της

MasterChef: H γνωριμία του Σωτήρη Κοντιζά με τη σύζυγό του – «Μωρή, σου έδωσε το τηλέφωνο η Κινέζα;»

cars

Εκτός κινδύνου ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο – Το χειρουργείο πήγε καλά

cars

Ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε πωλητήριο στα Mirage 2000, τα F-16 και τα F-4 – «Πρέπει να αποκτήσουμε αεροσκάφη τέταρτης γενιάς»

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 22/3/2024

cars

Νέο Honda Civic Type R. Με αισθητικές αλλαγές και όχι μόνο!

cars

Bentley Mulsanne 6.75 Edition. Η Bentley αποχαιρετά την Mulsanne…

cars

Κάτι “ριζοσπαστικό” ετοιμάζει η Ferrari για τις 24 Ιουνίου.

cars

Αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο τελικό του Conference League – Το σχέδιο της Αστυνομίας για τις μετακινήσεις των φιλάθλων

cars