CARSNEWS
AUTONEWS

Με δίλιτρο turbo κινητήρα και 8-τάχυτο DCT το καυτό Hyundai Kona N.

Όσο πλησιάζουμε στην επίσημη παρουσίαση του Hyundai Kona N, τόσο η κορεατική φίρμα ανοίγει με βασανιστικά αργό ρυθμό τα χαρτιά της. Αυτή τη φορά όμως, έχουμε την πλέον σημαντική πληροφορία καθώς η Hyundai επιβεβαίωσε ότι το “καυτό SUV”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, θα εξοπλίζεται με έναν δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα και ένα 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Δεν είναι πολλά, αλλά τουλάχιστον μας δίνει επιπλέον τροφή για συζήτηση καθώς ο εν λόγω δίλιτρος, δεν μπορεί παρά να είναι το ίδιο μηχανικό σύνολο που βρίσκουμε και στο i30 N που σημαίνει ότι το Kona N θα προσφέρει είτε 250 ίππους και περί τα 350 Nm ροπής στην βασική του έκδοση, είτε 280 ίππους και γύρω στα 390 Nm με το Performance Package – εκτός κι αν η εταιρία έχει κάποιον άσσο κρυμμένο στο μανίκι της.

Δύο μεγάλα ερωτηματικά έχουν απομείνει. Αμφότερα αφορούν στην μετάδοση, με το πρώτο να έχει να κάνει με το αν το 8-τάχυτο DCT θα αποτελεί μέρος του standard εξοπλισμού ή αν θα είναι προαιρετικό ως εναλλακτική για ένα παραδοσιακό, μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και το δεύτερο, αν η ισχύς του δίλιτρου κινητήρα θα περνά στον δρόμο από τους τροχού του εμπρός άξονα ή αν θα δούμε να χρησιμοποιείται για πρώτη φορά από την Hyundai N ένα σύστημα τετρακίνησης. Τα υπόλοιπα, τα θεωρούμε δεδομένα.

Είναι δεδομένο ότι το Kona N θα διαθέτει αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης, αλλαγές στην ανάρτηση, το πλαίσιο και το σύστημα διεύθυνσης, νέο και πιο επιθετικό bodykit και σπορ πινελιές στο εσωτερικό. Όπως δεδομένο είναι, αφού το επιβεβαίωσε η ίδια η Hyundai ότι θα προσφέρει λειτουργία Launch Control και την ηχητική συνοδεία που εξασφαλίζουν οι δύο μεγάλες απολήξεις στο πίσω μέρος. Περισσότερα, όπως και όταν αποφασίσει η Hyundai να μοιραστεί μαζί μας.

The post Με δίλιτρο turbo κινητήρα και 8-τάχυτο DCT το καυτό Hyundai Kona N. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η ΟΜΑΕ ανακοίνωσε τους αγώνες 4×4 του 2024

cars

Η Mercedes-Benz μένει πιστή στη μηχανή εσωτερικής καύσης…. όσο την συμφέρει!

cars

Βροχές και βουτιά της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες – Η τάση του καιρού οδεύοντας προς το Πάσχα

Bury

Δυναμικό ξεκίνημα για τον Τσιτσιπά στο Indian Wells με άνετη πρόκριση επί του Γάλλου Λούκας Πούιγ

cars

Αυτοί είναι οι 10 καλύτεροι κινητήρες για το 2020!

cars

Nissan Navara. Πλησιάζει η ανανέωσή του

cars

100 Χρόνια Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

cars

Το Cupra Born δοκιμάζεται παίζοντας στα χιόνια.

cars

Απογοητευμένες οι γυναίκες της Μπλε ομάδας του Survivor με τους άνδρες του παιχνιδιού

Bury