CARSNEWS
AUTONEWS

Μοχάμεντ Μούσταφα: «Να προετοιμαστούμε για τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους»

Βρισκόμενος στη Βαγδάτη και έχοντας στο πλευρό του τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ Φουάντ Χουσέιν, ο πρωθυπουργός της Παλαιστίνης, Μοχάμεντ Μούσταφα, δήλωσε έτοιμος να επαναφέρει μια ενιαία παλαιστινιακή διοίκηση αμέσως μετά το τέλος του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

«Είμαστε έτοιμοι, ως Παλαιστίνιοι, να αναλάβουμε τις ευθύνες από την επόμενη ημέρα (του πολέμου στη Γάζα) ώστε να βοηθήσουμε (…) να αποκατασταθεί η ενότητα του λαού και της διοίκησης. Πρέπει επίσης να προετοιμαστούμε για τη δημιουργία ενός (παλαιστινιακού) κράτους και για τις ευθύνες που απορρέουν από αυτό»

Ο ρόλος της Παλαιστινιακής Αρχής μετά τον πόλεμο παραμένει ασαφής, λόγω της περιορισμένης επιρροής της στη Γάζα αλλά και την άρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να αναγνωρίσει ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος. Η Ουάσινγκτον, από την πλευρά της, εκτίμησε τον Μάρτιο ότι μια «ανανεωμένη» Παλαιστινιακή Αρχή θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες σταθερότητας στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ήδη τρεις ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος (η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Σλόβενία και η Νορβηγία).

Related Articles

Αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο τελικό του Conference League – Το σχέδιο της Αστυνομίας για τις μετακινήσεις των φιλάθλων

cars

Ακρωτηριάστηκε 15χρονος από ατύχημα με βεγγαλικό το βράδυ της Ανάστασης – Συνελήφθησαν οι γονείς του

cars

Dacia Bigster Concept. Το νέο best seller της Dacia

cars

Ηλέκτρα – Spoiler: Η Ηλέκτρα ζητά από τον Παύλο να φύγουν μαζί

cars

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 0,3% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Bury

Ram 1500 Revolution BEV –  Μπαίνει στην ηλεκτροκίνηση με εντυπωσιακό τρόπο

cars

Νέα Jaguar F-type: Έρχεται το 2020

cars

Hyundai Elantra N. Σπορ σεντάν 280 ίππων με πολύ… τσαμπουκά!

cars

Ζωή από τον θάνατό της «χάρισε» μία 53χρονη δικηγόρος από την Πάτρα

Bury