CARSNEWS
AUTONEWS

Ο πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με τους κληρικούς – Μίλησαν για την ομοφυλοφιλία και τις καθολικές ιερατικές σχολές

Η Υπηρεσία Τύπου του Βατικανού αναφέρθηκε, με ανακοίνωσή της, στην συνάντηση που την Τρίτη το απόγευμα, ο πάπας Φραγκίσκος είχε με καθολικούς ιερείς της Ρώμης και σε δηλώσεις που ο ποντίφικας φέρεται να έκανε, με αντικείμενο την ομοφυλοφιλία και τις καθολικές ιερατικές σχολές.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «ο πάπας αναφέρθηκε στον κίνδυνο που αποτελούν, οι διάφορες ιδεολογίες στο εσωτερικό της Εκκλησίας αλλά, εκ νέου, και στο θέμα της εισαγωγής ατόμων με ομοφυλοφιλικές τάσεις, στις ιερατικές σχολές, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να τύχουν υποδοχής και στήριξης στην Εκκλησία, όπως και την οδηγία της αρμόδιας διεύθυνσης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, η οποία συνιστά προσεκτική στάση ως προς την φοίτησή τους σε ιερατικές σχολές».

Οι δηλώσεις του Πάπα

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, o πάπας Φραγκίσκος, σε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με κληρικούς, αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα της ομοφυλοφιλίας.

Ο πάπας, σύμφωνα με το Ansa, φέρεται να χρησιμοποίησε και πάλι την υποτιμητική λέξη που είχε προκαλέσει αντιδράσεις, πριν από δύο εβδομάδες, όταν είχε αναφερθεί στη δυνατότητα εισαγωγής ομοφυλοφίλων σε ιερατικές σχολές.

Ο Φραγκίσκος, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, φέρεται να είπε ότι “στο Βατικανό υπάρχει αέρας ομοφυλοφιλίας” (χρησιμοποιώντας ιταλικό απαξιωτικό όρο) και ότι δεν είναι εύκολο να βοηθηθεί το ρεύμα αυτό.

Ο ποντίφικας, όπως μεταδίδει το Ansa, φέρεται να συμπλήρωσε ότι “οι γκέι νέοι είναι καλά παιδιά αλλά, έχοντας την τάση αυτή, καλύτερα να μην μπαίνουν στις ιερατικές σχολές”, ενώ σε ό,τι αφορά υποψηφίους ιερείς τάχθηκε κατά όσων εκπροσωπούν παραδοσιακές ιδεολογίες.

πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Φάμελλος: Ο πρωθυπουργός δεν κατέθεσε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

cars

DS Active Scan Suspension. Η ανάρτηση της DS

cars

Σπαραγμός στην Ηλεία για την 11χρονη Βασιλική – Αμετανόητος ο θείος της που τη σκότωσε ενώ αυξάνονται οι φόβοι για βεντέτα

Bury

Γκάφα της Μαντόνα σε συναυλία – «Τι κάνεις καθισμένος» είπε σε άτομο σε αναπηρικό αμαξίδιο

cars

Ο καιρός σήμερα 25/6/2024

Ταχιάος: Το καλοκαίρι ξεκινούν έργα αποκατάστασης 1,4 δισ. ευρώ στην Θεσσαλία

cars

Άλλο ένα ειδικό μοντέλο από την Lamborghini!

cars

Fiat Panda. Ανέκαθεν είχε περιβαλλοντικές ευαισθησίες

cars

Η νέα σέξι φωτογράφιση της Ντούα Λίπα με εσώρουχα και ζαρτιέρες

cars