CARSNEWS
AUTONEWS

Ο ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν κρίθηκε αθώος για υπόθεση κακοποίησης παιδιών

Δικαστήριο της γερμανικής πόλης Μπρούνσβικ απάλλαξε σήμερα έναν ύποπτο για την εξαφάνιση της μικρής Βρετανίδας Μαντλίν Μακάν, ο οποίος κατηγορούνταν για άσχετα αδικήματα σεξουαλικής φύσης, μια απόφαση ωστόσο, την οποία η γερμανική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να εφεσιβάλει.

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ έχει επισήμως ταυτοποιηθεί ως ύποπτος για την υπόθεση της «Μάντι» Μακάν, η οποία λίγο πριν γιορτάσει τα τέταρτα γενέθλιά της εξαφανίσθηκε στις 3 Μαΐου 2007 από το δωμάτιο ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Πράια ντα Λουζ, ένα μικρό θέρετρο του Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, όπου έκανε διακοπές με την οικογένειά της, ενώ οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους σε γειτονικό εστιατόριο.

Η εξαφάνιση του κοριτσιού προκάλεσε φρενίτιδα στα μέσα ενημέρωσης στη Βρετανία και στην Πορτογαλία καθώς το ζεύγος Μακάν έδωσε δημοσιότητα στην υπόθεση, ζητώντας βοήθεια για τον εντοπισμό του κοριτσιού. Αστέρες του ποδοσφαίρου, ανάμεσά τους ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, συγκαταλέγονται σε εκείνους που έσπευσαν να βοηθήσουν.

Η τύχη ωστόσο του κοριτσιού παραμένει άγνωστη και δεν έχει βρεθεί πτώμα

Τον Ιούνιο του 2020 η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι η Μάντι θεωρείται νεκρή και ότι ο Μπρίκνερ, ένας άνδρας γύρω στα 40, είναι πιθανόν υπεύθυνος για τον θάνατό της.

Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμειξη και δεν του έχουν απαγγελθεί σχετικές κατηγορίες.

Στη δίκη στο Μπρούνσβικ, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, ο Μπρίκνερ αντιμετώπισε κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών που διαπράχτηκαν μεταξύ του 2000 και του 2017.

Οι εισαγγελείς εισηγήθηκαν να επιβληθεί 15ετής ποινή κάθειρξης στον Γερμανό κατηγορούμενο, ενώ ο δικηγόρος του είχε ζητήσει την αθώωσή του με το αιτιολογικό ότι παραπέμφθηκε σε δίκη μόνο και μόνο επειδή είναι ύποπτος για την υπόθεση της Μαντλίν.

Ο άνδρας ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης στη Γερμανία για το βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας το 2005 στην Πορτογαλία, ταυτοποιήθηκε το 2020 από τους Γερμανούς ανακριτές ως ο Κρίστιαν Μπρίκνερ, ένας υπότροπος παιδεραστής που είχε ζήσει χρόνια στο Αλγκάρβε.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Νέος σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Κρήτη

wp_update-GSkibItV

Ηyundai Tucson plug-in hybrid. Με διευρυμένες επιλογές η γκάμα του νέου Tucson

cars

Range Rover Fifty. 50 χρόνια ιστορίας…

cars

Παναθηναϊκός: Σλούκας και Αταμάν σήκωσαν μαζί το 7ο ευρωπαϊκό

Bury

Νέο ισραηλινό σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας – Τουλάχιστον 11 οι νεκροί

Συναγερμός στις Αρχές για την εξαφάνιση 51χρονης γυναίκας στο Λαύριο

Bury

Τένις: Ο Νικ Κύργιος ανακοίνωσε την επιστροφή του στη δράση έπειτα από απουσία δύο ετών

deleted-w9i2FI7l

O πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό σε επίσημο δείπνο στο Athénée για τη λήξη του «Οur Ocean»

Bury

Τζόκερ 30/06/2024: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 600.000 ευρώ