CARSNEWS
AUTONEWS

Σαρώνει στην Ευρώπη το e-Power της Nissan

Από το λανσάρισμά του, τον Σεπτέμβριο του 2022, το καινοτόμο σύστημα e-Power της Nissan έχει καταγράψει περισσότερους από 100.000 πελάτες. Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα, 65.367 Qashqai και 34.663 X-Trail, εξοπλισμένα με το μοναδικό αυτό σύστημα, έχουν πουληθεί στην Ευρώπη.

Αυτό που κάνει το e-Power να ξεχωρίζει είναι ότι οι τροχοί κινούνται αποκλειστικά από έναν ηλεκτροκινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι η οδήγηση είναι ομαλή και αθόρυβη, όπως ακριβώς σε ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα. Ο σύγχρονος και αποδοτικός βενζινοκινητήρας στο σύστημα e-Power χρησιμοποιείται μόνο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία φορτίζει την ενσωματωμένη μπαταρία και τροφοδοτεί τους τροχούς μέσω του ηλεκτροκινητήρα.

Όταν απαιτείται χαμηλή ισχύς για την οδήγηση του οχήματος και η μπαταρία είναι επαρκώς φορτισμένη, ο ηλεκτροκινητήρας που κινεί τους τροχούς χρησιμοποιεί μόνο ηλεκτρισμό από την μπαταρία. Εάν απαιτείται περισσότερη ισχύς, ο κινητήρας παράγει ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει τον ηλεκτροκινητήρα και να φορτίσει την μπαταρία. Όταν απαιτείται μέγιστη ισχύς, ο ηλεκτροκινητήρας παίρνει ηλεκτρική ενέργεια τόσο από τον βενζινοκινητήρα όσο και από την μπαταρία. Ακόμα, σε οποιαδήποτε στιγμή δημιουργείται αναγέννηση ισχύος, η ενέργεια από την κίνηση του οχήματος αποστέλλεται πίσω στην μπαταρία.

Επιπλέον, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ελέγχεται ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου. Όταν ο θόρυβος από τον δρόμο αυξάνεται λόγω των επιφανειακών συνθηκών και της ταχύτητας του οχήματος, ο βενζινοκινητήρας ενεργοποιείται για να φορτίσει την συστοιχία μπαταριών του e-Power. Αυτό μειώνει την ανάγκη λειτουργίας του κινητήρα υπό κατά τα άλλα πιο αθόρυβες συνθήκες.

Δείτε φωτογραφίες:

Related Articles

Καλομοίρα για ΕΡΤ: Μου είχαν ζητήσει να πληρώσω 800 ευρώ για το ξενοδοχείο που έμενα για τη Eurovision

cars

Hyundai Tucson 1.6 Turbo 48V Hybrid 180 PS. Aπτή απόδειξη υψηλών δυνατοτήτων

cars

Οδηγούμε το Suzuki Ignis Hybrid – Το μοντέλο σταθερή αξία, σε λογική τιμή

cars

H Hλιάνα Παπαγεωργίου πόζαρε με το πιο ενημερωμένο ερυθρόλευκο σύνολο της σεζόν

Bury

Γερμανικός εμφύλιος: BMW M135i v AMG A35 v VW Golf R v Audi S3.

cars

Η Mountune ανεβάζει την ιπποδύναμη του κινητήρα του Ford Focus RS στα 684 άλογα!

cars

Η νοσταλγική διάθεση της Hyundai και το Grandeur…

cars

Opel Insignia facelift. Ανανεωμένο αισθητικά και τεχνολογικά.

cars

BMW M3: Παρουσίαση το 2020 με 470 ίππους

cars