CARSNEWS
AUTONEWS

Το Όσλο αυξάνει πάλι σε «υψηλό» το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής

Οι νορβηγικές υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας αύξησαν ξανά σήμερα από μέτριο σε “υψηλό”, το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής στη σκανδιναβική χώρα, όπου φοβούνται συνέπειες της κλιμάκωσης που είναι σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή, κυρίως κατά «εβραϊκών και ισραηλινών» στόχων.

«Αυξάνουμε από μέτριο σε υψηλό το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής στη Νορβηγία. Καθώς συνδέεται με αρκετούς παράγοντες, πρωτίστως με την υφιστάμενη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάρτιν Μπέρνσεν, εκπρόσωπος των υπηρεσιών αυτών (PST).

Οι υπηρεσίες αύξησαν το επίπεδο της απειλής στο δεύτερο υψηλότερο της πεντάβαθμης κλίμακας της PST, όπου το πιο υψηλό επίπεδο σημαίνει επικείμενο κίνδυνο.

«Δεν έχουμε καμιά πληροφόρηση όσον αφορά συγκεκριμένα και ρεαλιστικά σχέδια που έχουν στόχο τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών κατά στόχων στη Νορβηγία», διευκρίνισε.

Μετά την ανακοίνωση αυτή, η διεύθυνση της αστυνομίας έδωσε οδηγίες στους αστυνομικούς να φέρουν όπλα, καθώς αυτοί κανονικά περιπολούν άοπλοι.

«Στη Νορβηγία, η απειλή κατά εβραϊκών και ισραηλινών στόχων έχει αυξηθεί περαιτέρω», υπογράμμισε ο Μάρτιν Μπέρνσεν.

«Ο μήνας του Οκτωβρίου έχει αρκετές εβραϊκές γιορτές και ορισμένοι θα μπορούσαν να δουν σε αυτές ευκαιρία για να περάσουν στη δράση», πρόσθεσε.

Εκτός από ένοπλες περιπολίες, η αστυνομία θα ενισχύσει τα προληπτικά μέτρα όπως την αυξημένη παρουσία σε χώρους που θεωρούνται ευάλωτοι ή σε ορισμένες συγκεντρώσεις, περισσότεροι έλεγχοι στα σύνορα και παρακολούθηση ορισμένων κύκλων.

Σύμφωνα με τις νορβηγικές αρχές, η εβραϊκή κοινότητα αριθμεί 1.500 μέλη στη Νορβηγία, τα οποία έχουν εγκατασταθεί κυρίως στο Όσλο και τα περίχωρά του.

Οι πρεσβείες του Ισραήλ στη Δανία και τη Σουηδία αποτέλεσαν πρόσφατα στόχο, η πρώτη με εκρήξεις που σημειώθηκαν κοντά στις εγκαταστάσεις της και η δεύτερη με πυρά εναντίον του κτιρίου της, χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Ισπανία – Γεωργία 4-1: Ραντεβού με Γερμανία στους «8»

wp_update-GSkibItV

Η μεταμόρφωση της Smart ξεκινά με το πρώτο SUV της.

cars

Με το εμβληματικό σήμα «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» φωταγωγήθηκε σήμερα το Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων

Θεσσαλονίκη: Ομάδα νεαρών ατόμων επιτέθηκε σε δύο τρανσέξουαλ άτομα στην πλατεία Αριστοτέλους – Προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

cars

Δύο drones εντοπίστηκαν στον ουρανό του Ισραήλ – Το ένα αναχαιτίστηκε και το άλλο έπεσε στην ύπαιθρο

Bury

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Έφτασε η ώρα του τελικού για την Κατερίνα Στεφανίδη

cars

Μαρία Καρλάκη: Δοξάζω τον Θεό και την Παναγία που δεν υπάρχει επικοινωνία με τον πατέρα του παιδιού μου

cars

Μια πρόγευση από το νέο Nissan Z Nismo

cars

Αναβάλλεται το ντεμπούτο του νέου Hummer!

cars