CARSNEWS
AUTONEWS

Χαλέντ Μεσάαλ: Η Χαμάς θα αναγεννηθεί «σαν φοίνικας» από τις στάχτες της – Συνεχίζει να στρατολογεί μαχητές

Ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς Χαλέντ Μεσάαλ δήλωσε ότι η παλαιστινιακή οργάνωση θα αναγεννηθεί «σαν φοίνικας» από τις στάχτες της, παρά τις βαριές απώλειες κατά τη διάρκεια ενός έτους πολέμου με το Ισραήλ, και ότι συνεχίζει να στρατολογεί μαχητές και να κατασκευάζει όπλα σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Reuters.

Ένα χρόνο μετά την επίθεση της Χαμάς που πυροδότησε τον πόλεμο, ο Μεσάαλ πλαισίωσε τη σύγκρουση με το Ισραήλ ως μέρος μιας ευρύτερης αφήγησης που εκτείνεται σε 76 χρόνια, που χρονολογείται από αυτό που οι Παλαιστίνιοι αποκαλούν «Νάκμπα» ή «καταστροφή», όταν πολλοί εκτοπίστηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1948 που συνόδευσε τη δημιουργία του Ισραήλ.

«Η παλαιστινιακή ιστορία είναι φτιαγμένη από κύκλους», δήλωσε ο 68χρονος Μεσάαλ, ανώτερο στέλεχος της Χαμάς υπό τον γενικό ηγέτη Γιαχία Σινουάρ.

«Περνάμε από φάσεις όπου χάνουμε μάρτυρες (θύματα) και χάνουμε μέρος των στρατιωτικών μας δυνατοτήτων, αλλά στη συνέχεια το παλαιστινιακό πνεύμα αναγεννάται ξανά, όπως ο φοίνικας, χάρη στον Θεό» τόνισε ο ίδιος.

Ο Μεσάαλ, ο οποίος επέζησε από μια ισραηλινή απόπειρα δολοφονίας το 1997 αφού του χορηγήθηκε δηλητήριο και ήταν συνολικά ηγέτης της Χαμάς από το 1996-2017, δήλωσε ότι η ισλαμιστική μαχητική ομάδα εξακολουθεί να είναι σε θέση να στήνει ενέδρες εναντίον ισραηλινών στρατευμάτων.

«Χάσαμε μέρος των πυρομαχικών και των όπλων μας, αλλά η Χαμάς εξακολουθεί να στρατολογεί νέους άνδρες και συνεχίζει να κατασκευάζει σημαντικό μέρος των πυρομαχικών και των όπλων της», δήλωσε ο Μεσάαλ, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Ο Μεσάαλ παραμένει με επιρροή στη Χαμάς, επειδή διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στην ηγεσία της για σχεδόν τρεις δεκαετίες και θεωρείται πλέον ευρέως ως το διπλωματικό της πρόσωπο.

Related Articles

Συνεχίζεται ο καβγάς Πολάκη και Ακρίτα για την τεκνοθεσία: «Ντροπή Έλενα» – «Δεν θα με βγάλεις τρελή»

Audi. Με μεγαλύτερη αυτονομία τα plug-in υβριδικά Q5, A6 και A7

cars

Μιχαηλίδου: Μείζον ζήτημα για τη χώρα η υπογεννητικότητα

Bury

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 16/9/2024

deleted-w9i2FI7l

Audi. Ερευνά την αμφίδρομη φόρτιση  

cars

Η πιο άγρια “Sports Series” θα είναι η σχεδόν αγωνιστική McLaren 620R.

cars

Βίντεο καταγράφουν τις αντιδράσεις των πρώτων αστυνομικών που έσπευσαν στη γέφυρα που κατέρρευσε στη Βαλτιμόρη

cars

Η Ευγενία Σαμαρά έβαλε φωτιά στο Instagram με το κόκκινο μπικίνι της

Ο ΓΓ του ΟΗΕ στοχεύει στην αποτροπή της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή