CARSNEWS
MARKET

Το μέλλον της Peugeot μέσα από το Inception Concept

Με το Peugeot Inception Concept η γαλλική μάρκα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο και παρουσιάζει το όραμά της για το μέλλον της αυτοκίνησης. Γεγονός που επισφραγίζει και η ονομασία του που προέρχεται από τη λατινική λέξη «Inceptio» δηλαδή «η αρχή» Παρά το γεγονός ότι μοιάζει ένα πολύ φουτουριστικό αυτοκίνητο βγαλμένο από το μέλλον, η Peugeot φιλοδοξεί να εφαρμόσει τις περισσότερες από τις καινοτομίες του στην παραγωγή, από το 2025.

Καταρχήν, η νέα σχεδιαστική γλώσσα που ενσωματώνει το πρωτότυπο αυτό μοντέλο των 5 μέτρων μήκους και βασισμένο στην πλατφόρμα STLA Large, θα μεταφερθεί στο επόμενο Peugeot από το 2025. Η νέα αισθητική είναι πιο απλή και εκλεπτυσμένη, συνδυάζοντας γεωμετρικές και έντονες επιφάνειες, με αισθησιακές γραμμές και αθλητικές καμπύλες. Ο μπροστινός προφυλακτήρας έχει υιοθετήσει μια ολοκαίνουργια φωτεινή υπογραφή Peugeot που ενσωματώνει τα τρία εμβληματικά νύχια. Συγχωνεύει τη μάσκα με τους αισθητήρες και αποτελείται ένα μόνο κομμάτι γυαλιού με το λογότυπο στο κέντρο.

Έντονα αιχμηρό είναι και το πίσω άκρο, όπου και εκεί κυριαρχούν τα φώτα με τα τρία «νύχια» από κάθε πλευρά, μαζί με το φωτιζόμενο όνομα της Peugeot. Ιδιαίτερο σχεδιασμό έχουν με τη σειρά τους και οι ζάντες των 20 ιντσών. Το φωτισμένο έμβλημα του λιονταριού παραμένει στατικό όταν περιστρέφεται ο τροχός, ενώ η δαγκάνα του φρένου είναι καλυμμένη με γυαλί καθρέφτη.

To Peugeot Inception Concept έχει σχεδιαστεί σε μία από τις τέσσερις μελλοντικές πλατφόρμες του Ομίλου Stellantis «BEV-by-design», με την πρώτη να κάνει την άφιξή της από φέτος. Σχεδιασμένες ειδικά για την ηλεκτροκίνηση, έχουν σημαντικές διαφορές στην αρχιτεκτονική τους και ως προς τη πλήρη αναδιαμόρφωση της καμπίνας.

Στο εσωτερικό, το Peugeot Inception Concept διαθέτει το νέας γενιάς i-Cockpit με το νέο σύστημα ελέγχου Hyperquare και το χαρακτηριστικό αναδυόμενο τιμόνι με την τεχνολογία steer-by-wire, που μοιάζει λες και έρχεται από βιντεοπαιχνίδι. Το Hypersquare με ψηφιακά ηλεκτρικά χειριστήρια αποτελείται από μια οθόνη με κυκλικές κυψέλες, με κάθε μία να έχει διάφορες λειτουργίες. Το σύστημα ελέγχου Hypersquare συνδυάζεται με μια κυκλική οθόνη στο πάνω μέρος του ταμπλό, που εμφανίζει πληροφορίες οδήγησης ή infotainment σε 360° και πρόκειται για το Halo Cluster.

Οι επιβάτες ου Peugeot Inception Concept απολαμβάνουν άπλετη ορατότητα, χάρη στη συνολικές γυάλινες επιφάνειες με εμβαδόν 7,25 τ.μ. Όλα τα τζάμια είναι κατασκευασμένα από ένα ειδικό γυαλί τεχνολογίας NARIMA, που χρησιμοποιείται για τις προσωπίδες στα κράνη των αστροναυτών της NASA.

Το 100% ηλεκτρικό Peugeot Inception Concept είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία 800V και με μπαταρία 100 kWh που του επιτρέπει να διανύσει 800 χιλιόμετρα με μία μόνο πλήρη φόρτιση. Η κατανάλωσή του είναι μόλις 12,5 kWh/100 χλμ., ενώ η μπαταρία σε ένα λεπτό φόρτισης προσφέρει 30 χιλιόμετρα αυτονομίας, ή 150 χιλιόμετρα σε 5 λεπτά. Επίσης, μπορεί να επαναφορτιστεί επαγωγικά, χωρίς την ανάγκη καλωδίου. Δύο ηλεκτροκινητήρες, ο ένας μπροστά και ο άλλος πίσω, παρέχουν συνδυαστικά 680 ίππους και προσφέρουν επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο με το Peugeot Inception Concept.

Related Articles

Εντυπωσιακό διαδραστικό ηλεκτρονικό μουσείο από τη Citroën

cars

Θρυλικά αυτοκίνητα της Nissan θα κάνουν «παρέλαση» στο 22o Φεστιβάλ Nismo

cars

Ακλόνητο Lexus IS F με 440.000 χλμ. (+video)

cars

«Σφεντόνα» στο 0-100 το νέο Ranger Raptor (+video)

cars

Ξεκινά η κατασκευή της γραμμής παραγωγής για το Jeep Compass στο Μέλφι

cars

Νέο αυτοκίνητο έκανε 11.000 πωλήσεις σε μια μέρα!

cars

Νέες σύγχρονες κάμερες στις λεωφορειολωρίδες – Πρόστιμα και αύξηση της αστυνόμευσης

cars

Φόρμουλα 1: Πρωταθλητής ο Χάμιλτον και νικητής ο Μπότας στις ΗΠΑ

cars

Το νέο hypercar της Pagani με μόλις… 5 εκατ. ευρώ

cars