CARSNEWS
AUTONEWS

Έφθασε στη Ντόχα η σορός του Ισμαήλ Χανίγια

Έφθασε σήμερα στην Ντόχα το αεροπλάνο που μετέφερε τη σορό του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος δολοφονήθηκε την Τετάρτη στην Τεχεράνη, μετέδωσε το κανάλι του Κατάρ Al Jazeera.

Ο αρχηγός του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, ο οποίος ζούσε στο Κατάρ, αναμένεται να ταφεί σε αυτή τη χώρα του Κόλπου αύριο, Παρασκευή, μετά τις προσευχές στο τέμενος Ιμάμ Μοχάμαντ μπεν ‘Αμπντελ Ουαχάμπ, το μεγαλύτερο της πρωτεύουσας Ντόχα.

Ο Χαμίγια και ένας σωματοφύλακάς του σκοτώθηκαν σε επίθεση, που αποδόθηκε στο Ισραήλ, εναντίον της κατοικίας που διέμενε στην Τεχεράνη όπου είχε μεταβεί για να παραστεί στην ορκωμοσία του νέου προέδρου του Ιράν.

ΧΑΝΙΓΙΑ

Πλήθος κόσμου παρέστη σήμερα στην κηδεία του στην Τεχεράνη, κατά τη διάρκεια μιας τελετής που σημαδεύτηκε από το πένθος και τις εκκλήσεις για εκδίκηση για τον θάνατό του.

Ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς έλαβε χώρα λίγες ώρες μετά τον θάνατο ενός ανώτερου διοικητή της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, του Φουάντ Σουκρ, σε στοχευμένο πλήγμα εναντίον του, στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Παρότι το Ισραήλ αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, επιβεβαίωσε ότι «εξόντωσε» τον Φουάντ Σουκρ, τον οποίο θεωρούσε υπεύθυνο για τον θάνατο στις 27 Ιουλίου 12 παιδιών που επλήγησαν από ρουκέτα στο κατεχόμενο από το Ισραήλ συριακό Υψίπεδο του Γκολάν. Η Χεζμπολάχ αρνείται κάθε εμπλοκή.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Γιώργος Θεοφάνους: Δεν μιλάμε με τη Νατάσα Θεοδωρίδου, δεν ξέρω αν θα ξαναέγραφα δίσκο για εκείνη

cars

Ηλέκτρα – Spoiler: Ο Παύλος προσπαθεί με κάθε τρόπο να φύγει οριστικά από την Αρσινόη

Bury

Η Rolls-Royce προσφέρει μία ειδική Phantom για καλό σκοπό!

cars

Χαλκιδική: «Πρέπει να τιμωρηθούν, την έψαχνε πολύ ώρα η αδερφή της» – Ξέσπασε ο παππούς της 8χρονης που πνίγηκε στην πισίνα

Νέο Ford Kuga. Με τη χαμηλότερη κατανάλωση της κατηγορίας του

cars

Η «χρυσή» συμφωνία Παναθηναϊκού με Ίνγκασον – Πληρώνει 6,5 εκατ. ο Αλαφούζος

Bury

Ένα “ρηξικέλευθο” πρωτότυπο SUV φέρνει η Hyundai στο Los Angeles!

cars

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε δασική έκταση στα Κρεμαστά Αγρινίου

deleted-w9i2FI7l

Audi – Ειδική έκθεση «The Speed of Light» στο μουσείο της

cars