CARSNEWS
AUTONEWS

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει καρέ – καρέ την επίθεση των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο Tutor

Με τα χτυπήματα των ανταρτών Χούθι κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα να εντείνουν την ανησυχία για διάχυση της σύρραξης στη Μέση Ανατολή, στη δημοσιότητα ήρθε βίντεο που καταγράφει καταγράψει καρέ – καρέ τη στιγμή της επίθεσης στο ελληνόκτητο πλοίο Tutor.

Η επίθεση έγινε την περασμένη Τετάρτη, ενώ το πλοίο έπλεε ανοιχτά των ακτών της Χουντέιντα.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ  διακρίνονται τόσο το πλήρωμα όσο και οι ένοπλοι φρουροί του πλοίου σε καθεστώς πανικού να έχουν καταφύγει στη γέφυρα. Ένας ναυτικός σημαίνει συναγερμό μέσω ασυρμάτου, ενώ μπορεί κανείς να διακρίνει ότι κάποια από τα μέλη του πληρώματος παραπατούν, κάτι που σημαίνει ότι το πλοίο έχει κλυδωνιστεί από την έκρηξη και έχει απώλεια στήριξης. Το ωστικό κύμα έχει προκαλέσει ζημιές, έχουν πέσει ψευδοροφές και αντικείμενα στο πάτωμα.

Σε άλλο βίντεο, λίγα δευτερόλεπτα πριν το χτύπημα, πλήρωμα και φρουροί διακρίνουν πλωτό σκάφος που τους πλησιάζει, ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά σκάφος από τους Χούθι που προσκρούει στο κήτος του πλοίου προκαλώντας ρήγμα.

Το πλοίο έμεινε ακυβέρνητο για 3 ημέρες και υπάρχει αγνοούμενος ναυτικός ο οποίος φέρεται να εγκλωβίστηκε στο μηχανοστάσιο και να έχασε τη ζωή του λόγω της εισροής υδάτων.

Σε τρίτο βίντεο, που έχει τραβηχτεί την Παρασκευή, 2 ημέρες μετά την επίθεση, παρουσιάζεται η στιγμή της σωτηρίας από πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. 

Related Articles

Τα αυτόνομα οχήματα θα έχουν τιρκουάζ φλας

cars

Ιταλιάνο: Σκεφτόμαστε την Αθήνα και τον τελικό με τον Ολυμπιακό

Bury

Οι Χούθι αναφέρουν επίθεση σε τέσσερα πλοία – Δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά και δύο εμπορικά

Bury

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-0: Ο Ταμπίτζε τον κράτησε στη Super League 1

Bury

Ford Kuga. Με πλήρες πακέτο ασφάλειας

cars

Toyota. Σε συμμαχία ευθύνης με την Κ.Ε.Δ.Ε.

cars

Σε ποιες περιοχές θα βρέξει το απόγευμα της Κυριακής (17/03)

cars

Δες 10 κλασικές Mercedes να επιταχύνουν στα 60 μίλια ανά ώρα!

cars

Το Ισραήλ εντείνει τους βομβαρδισμούς στη Ράφα – Χτύπησε περιοχές που ζήτησε να εκκενωθούν

Bury