CARSNEWS
AUTONEWS

Το Ισραήλ εντείνει τους βομβαρδισμούς στη Ράφα – Χτύπησε περιοχές που ζήτησε να εκκενωθούν

Το Ισραήλ αρχίζει να εντείνει τους βομβαρδισμούς στη Ράφα, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι τα νέα χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν σε συνοικίες που είχε ζητήσει να εκκενωθούν.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, από αέρος και από το πυροβολικό, «συνεχίζονται από την περασμένη νύχτα και έχουν ενταθεί από σήμερα το πρωί», εξήγησε ο Άχμεντ Ρεντουάν, ένας εκπρόσωπος τύπου της παλαιστινιακής πολιτικής άμυνας, διευκρινίζοντας πως δύο από τις συνοικίες που στοχοθετούνται, η Αλ Σούκα και η Αλ Σαλάμ, βρίσκονται μεταξύ εκείνων στους κατοίκους των οποίων ο ισραηλινός στρατός ζήτησε να απομακρυνθούν.

Λίγο νωρίτερα, κάτοικοι ανέφεραν πως ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στη Ράφα σήμερα, ώρες αφότου το Ισραήλ είπε σε Παλαιστινίους να εκκενώσουν τμήματα της πόλης της νότιας Γάζας, όπου περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι που έχουν εκτοπιστεί από τον πόλεμο έχουν βρει καταφύγιο.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι τηλεοπτικό δίκτυο Al-Aqsa, που συνδέεται με τη Χαμάς, μετέδωσε πως το Ισραήλ στοχοθέτησε περιοχές στην ανατολική Ράφα, κοντά σε συνοικίες στις οποίες δόθηκαν εντολές εκκένωσης.

Στο Ισραήλ ο διευθυντής της CIA

Σε κάθε περίπτωση, στο Ισραήλ μεταβαίνει σήμερα ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από δημοσιογράφο της ενημερωτικής ιστοσελίδας Axios, αναμένεται να συναντηθεί με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Ουίλιαμ Μπερνς ταξίδεψε χθες στην Ντόχα, για επείγουσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, δήλωσε νωρίτερα αμερικανός αξιωματούχος, «με στόχο την άσκηση μείζονος πίεσης προς το Ισραήλ και την Χαμάς ώστε να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις».

Την Τρίτη επαναλαμβάνονται οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο

Νωρίτερα, το αιγυπτιακό μέσο ενημέρωσης Al-Qahera News μετέδωσε ότι αντιπροσωπεία της Χαμάς θα επιστρέψει την Τρίτη στην Αίγυπτο για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων επί της πρότασης για την εφαρμογή ανακωχής στην Γάζα σε συνδυασμό με την απελευθέρωση ομήρων

«Η αντιπροσωπεία της Χαμάς αναχώρησε απόψε από το Κάιρο για την Ντόχα, όπου θα έχει διαβουλεύσεις και θα επιστρέψει την Τρίτη για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων» που διεξάγονται μέσω των μεσολαβητών με το Ισραήλ, μετέδωσε το Al-Qahera News επικαλούμενο καλά πληροφορημένη πηγή.

Οι ελπίδες για την προοπτική επίτευξης συμφωνίας ανακωχής ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς κατά τις συνομιλίες στο Κάιρο μειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, καθώς έγιναν εμφανείς οι διαφορές των δύο πλευρών, κυρίως για την εφαρμογή διαρκούς κατάπαυσης του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας.

Συγκεκριμένα, η Χαμάς επανέλαβε το αίτημά της για τον τερματισμό του πολέμου με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων για να λάβει την κατηγορηματικά αρνητική απάντηση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Related Articles

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μηνύει τη δικηγόρο του Μάνου Δασκαλάκη – «Όχι, κυρία μου, δεν έχω να ακούσω τίποτα»

cars

Η F1 αισιοδοξεί πως θα ξεκινήσει τον Ιούλιο!

cars

Η Ford σταματά την παραγωγή στη Βραζιλία έπειτα από 101 χρόνια!

cars

Skoda Scala Spider. Είναι αυτή η εποχή του χρόνου…

cars

Nissan LEAF MY21. Διαθέσιμο με ήχο «Canto»

cars

Skoda. Με το ηλεκτρικό Enyaq iV στο Tour de France 2021

cars

ΟΜΑΕ: Απονομή τίτλων Αγώνων Αυτοκινήτου 2023

cars

Ο ρόλος – έκπληξη της Μπριζίτ Μακρόν στην τέταρτη σεζόν του Emily in Paris

cars

Αύξηση 50% στις εισαγωγές φρούτων και λαχανικών τον Απρίλιο

Bury