CARSNEWS
AUTONEWS

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Το να μένει κανείς σιωπηλός μπροστά στη σκληρότητα του πολέμου είναι ντροπή»

Στη Διεθνή Διάσκεψη Κορυφής για την ειρήνη στην Ουκρανία συμμετείχε το διήμερο 15 και 16 Ιουνίου στο Μπούργκενστοκ της Ελβετίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

«Ο πόλεμος είναι πάντα καταστροφικός. Το να μένει κανείς σιωπηλός μπροστά στη σκληρότητα του πολέμου είναι ντροπή! Είναι καθήκον και αποστολή μας να υπερασπιστούμε και να προωθήσουμε την ειρήνη» δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον σύντομο χαιρετισμό του για να υπενθυμίσει στη συνέχεια τον έβδομο Μακαρισμό του Κατά Ματθαίου Ευαγγελίου: «Μακάριοι οι ειρηνοποιοί».

Αναφερόμενος στην απονομή Αυτοκεφάλου καθεστώτος στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, ο κ.κ. Βαρθολομαίος τόνισε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανταποκρίθηκε «στις ποιμαντικές ανάγκες των ορθοδόξων πιστών στην Ουκρανία», γιατί, όπως πρόσθεσε σε άλλο σημείο, «πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Ουκρανία δικαιούνται να έχουν τη δική τους εκκλησιαστική φωνή».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του σημείωσε: «Βρισκόμαστε εδώ, όλοι μας, για να υποστηρίξουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη σε μια κυρίαρχη Ουκρανία. Ο Θεός να αναπαύσει όλους όσοι έχασαν τραγικά τη ζωή τους και να δώσει δύναμη σε όλους όσοι υπερασπίζονται την ειρήνη».

Στο περιθώριο της συμμετοχής του στη Διεθνή Διάσκεψη Κορυφής, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τους προέδρους της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και της Γεωργίας Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, τον πρωθυπουργό του κράτους του Βατικανού καρδινάλιο Πιέτρο Παρόλιν, τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν, καθώς, επίσης, και με άλλους ηγέτες και εκπροσώπους κρατών και οργανισμών, μεταξύ των οποίων τον πρόεδρο της Δομινικανής Δημοκρατίας Λουίς Αμπιναδέρ και τον πρόεδρο των Νήσων Φίτζι Γουίλιαμ Κατονιβέρε, τον οποίο και ευχαρίστησε για την προστασία της μικρής ορθόδοξης ιεραποστολικής κοινότητας στη χώρα του.

Related Articles

Διοργανώσεις ΟΜΑΕ για το 2024: Κύπελλα Δεξιοτεχνιών και Έπαθλο Ατομικής Χρονομέτρησης Βόρειας Ελλάδος

cars

Fed: Ο υψηλός πληθωρισμός «πονοκέφαλος» για τα περισσότερα νοικοκυριά

Bury

Το Ισραήλ επιτίθεται ξανά στο βόρειο τμήμα της Γάζας και διέταξε νέα εκκένωση

Bury

Χρέη στην εφορία: Νέοι κανόνες για να μην χάνουν τις ρυθμίσεις οι οφειλέτες

cars

Aston Martin Valhalla. Το υβριδικό supercar των 950 ίππων!

cars

Ετοιμάζεται για το 2020 η κορυφαία, “N Line” έκδοση του Hyundai Sonata.

cars

Κίνηση τώρα: Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό στην έξοδο για Λαμία στο ρεύμα προς Ελευσίνα

cars

Toyota Corolla Cross Hydrogen Concept – Με την “καρδιά” της GR Corolla!

cars

Στις Πρέσπες.. με Mitsubishi ASX 1.6 2WD. Τοπίο που δεν βλέπουμε συχνά…

cars