CARSNEWS
AUTONEWS

Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη Μέκκα στη διάρκεια του χατζ εν μέσω ακραίας ζέστης

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του φετινού χατζ–του ετήσιου μουσουλμανικού προσκυνήματος στη Μέκκα–σύμφωνα με απολογισμό του Ρόιτερς καθώς η ακραία ζέστη προκάλεσε προβλήματα στα σχεδόν δύο εκατομμύρια προσκυνητές που συμμετείχαν.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν Αιγύπτιοι. Πηγές ασφαλείας και ιατρικές πηγές είπαν σήμερα στο Ρόιτερς ότι ο αριθμός των νεκρών Αιγυπτίων έχει ανέλθει σε 672 και άλλοι 25 είναι οι αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με στοιχεία της ινδονησιακής κυβέρνησης, συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 236 Ινδονήσιοι, ενώ η ινδική υπηρεσία Εξωτερικών Υποθέσεων ανακοίνωσε ότι έχασαν τη ζωή τους 98 Ινδοί πολίτες στη διάρκεια του χατζ.

Περισσότεροι θάνατοι αναφέρθηκαν από την Τυνησία, την Ιορδανία, το Ιράν και τη Σενεγάλη καθιστώντας το φετινό προσκύνημα το πιο πολύνεκρο με τουλάχιστον 1.114 νεκρούς, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Μια μονάδα διαχείρισης κρίσεων που είναι επιφορτισμένη με τη διερεύνηση της κατάστασης ανέφερε σε σημερινή της ανακοίνωση ότι ανέστειλε τις άδειες 16 τουριστικών γραφείων και τα παρέπεμψε στις εισαγγελικές αρχές κατηγορώντας τα ότι ευθύνονται για θανάτους κυρίως προσκυνητών που δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια για να ταξιδέψουν.

Η μονάδα αυτή, η οποία σχηματίστηκε την Πέμπτη και της οποίας ηγείται ο πρωθυπουργός Μουσταφά Μαντμπουλί, ανακοίνωσε ότι έχουν επιβεβαιωθεί 31 θάνατοι ως αποτέλεσμα χρόνιων νοσημάτων ανάμεσα στους επισήμως εγγεγραμμένους προσκυνητές.

Related Articles

Αρκούδες με τα μωρά τους πιάστηκαν να κάνουν βόλτες και να αναζητούν φαγητό σε χωριά γύρω από την Καρδίτσα

Bury

Τα Supercars της Alfa Romeo

cars

Η Μελίνα Νικολαΐδη σηκώνει στον αέρα τη Δέσποινα Βανδή καθώς γυμνάζονται

Bury

Η Hyundai γυρνά την πλάτη στο diesel;

cars

Ηράκλειο: 52χρονη έκανε το όνειρο της πραγματικότητα – Πέρασε στο Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης

cars

«Amore Eterno»: H δισεκατομμυριούχος Sudha Reddy φόρεσε το ακριβότερο κόσμημα στο Met Gala και ήταν δώρο του συζύγου της

Bury

Η Γερμανία θέλει να κάνει ετοιμοπόλεμο τον στρατό της

cars

Τα πέντε συμπεράσματα των ευρωεκλογών 2024 – Η άνοδος της ακροδεξιάς και η συντριβή Μακρόν

cars

Ξεφάντωσαν οι Μπλε με την Δαλάκα με μεξικάνικα τραγούδια – Συγκίνηση για το έπαθλο επικοινωνίας στο Survivor

Bury