CARSNEWS
AUTONEWS

Συγκλονιστικό βίντεο – 14χρονη μαχαιρώνει δυο δασκάλες και μια μαθήτρια

Τρομακτικά πλάνα από κάμερα ασφαλείας δείχνουν τη στιγμή που μία 14χρονη μαθήτρια επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο δασκάλες και μία μαθήτρια σε σχολείο στην Ουαλία.

Οι δασκάλες Fiona Elias και Liz Hopkin, καθώς και μία μαθήτρια, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο αφού δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι στο σχολείο Ysgol Dyffryn Aman, στις 24 Απριλίου.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η μαθήτρια, το όνομα της οποίας δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί για νομικούς λόγους, δήλωσε ένοχη για τρεις κατηγορίες τραυματισμού με πρόθεση και για μία επιπλέον κατηγορία κατοχής αιχμηρού αντικειμένου σε σχολικό χώρο. Αρνείται όμως τρεις κατηγορίες απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Ανατριχιαστικά βίντεο δείχνουν το νεαρό κορίτσι να κάθεται στο πάτωμα και να μαχαιρώνει επανειλημμένα το δάπεδο δίπλα της, πίσω από την κουρτίνα της σχολικής σκηνής.

Ντυμένη με ένα μαύρο φούτερ με την κουκούλα σηκωμένη, φαίνεται αργότερα να συνομιλεί με τις δασκάλες κ. Elias και κ. Hopkin στην αυλή του σχολείου, πριν ξαφνικά τους επιτεθεί.

Τα μέλη του προσωπικού Steven Hagget και Darrel Campbell προσπάθησαν να την ηρεμήσουν.

Νωρίτερα, η κ. Elias ακούγεται να της λέει να φύγει από τον διάδρομο, καθώς δεν είχε άδεια να βρίσκεται εκεί.

Η μαθήτρια βγήκε έξω ακολουθώντας την κ. Elias και μίλησε με μία ομάδα δασκάλων για δύο λεπτά με τα χέρια στις τσέπες, πριν βγάλει το μαχαίρι.

Η Hopkin, η οποία εργάζεται με μαθητές με ειδικές ανάγκες, δέχτηκε τέσσερα χτυπήματα στην προσπάθειά της να σταματήσει την επίθεση.

Η δασκάλα δραματικής τέχνης και ουαλικής γλώσσας, κ. Elias, η οποία είναι επίσης υπεύθυνη τάξης, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο αφού μαχαιρώθηκε στον λαιμό.

Τρομοκρατημένοι μαθητές πήδηξαν τον φράχτη ύψους 2,1 μέτρων για να δραπετεύσουν από την τρομακτική επίθεση.

Το σχολείο τέθηκε σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» και οι μαθητές κλειδώθηκαν στις τάξεις τους για αρκετές ώρες. Έκλαιγαν καθώς αγκάλιαζαν τους γονείς τους που είχαν σπεύσει να περιμένουν έξω από την πύλη του σχολείου γύρω στις 3:20 μ.μ.

Την πέμπτη ημέρα της δίκης στο Σουόνσι, την περασένη Δευτέρα, η κατηγορούμενη εμφανίστηκε στο εδώλιο φορώντας ένα λευκό πουκάμισο και μία μαύρη γραβάτα.

Απαντώντας στις ερωτήσεις της Caroline Rees KC, συνήγορου υπεράσπισης, η μαθήτρια, η οποία ήταν 13 ετών κατά τη διάρκεια του περιστατικού, είπε ότι ένιωθε «απαίσια» για ό,τι συνέβη και πως θα «έκανε τα πάντα για να γυρίσει πίσω τον χρόνο».

«Δεν αισθάνομαι ότι το έκανα, για να είμαι ειλικρινής. Νιώθω απαίσια, ένοχη», είπε.

Ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να βλάψει ή να σκοτώσει κανέναν από όσους τραυματίστηκαν και ότι δεν θυμάται λεπτομέρειες της επίθεσης.

Όταν ρωτήθηκε να περιγράψει όσα θυμόταν, είπε: «Θυμάμαι να σκέφτομαι “Τι κάνω; Τι κάνω; Σταμάτα”. Αλλά δεν θυμάμαι να βλέπω τίποτα».

«Δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω, είναι σκοτεινό, το λιγότερο που μπορώ να πω. Θυμάμαι ότι αισθανόμουν πολύ ζεστή κατά τη διάρκεια του περιστατικού», συμπλήρωσε.

Αποκάλυψε ότι έπαιρνε μαχαίρι μαζί της στο σχολείο σχεδόν κάθε μέρα από τότε που ήταν στην τρίτη ή τέταρτη τάξη του δημοτικού, λέγοντας ότι ένιωθε «τρομοκρατημένη και ανήσυχη» και χρησιμοποιούσε τα μαχαίρια για να αυτοτραυματιστεί.

Νωρίτερα στη δίκη, ο πατέρας της δήλωσε στο δικαστήριο ότι είχε πέσει θύμα εκφοβισμού στο σχολείο και ισχυρίστηκε ότι κάποιος είχε προσπαθήσει να παραβιάσει το σπίτι τους.

Η μαθήτρια είχε πιαστεί με μαχαίρι από την Elias νωρίτερα την ίδια σχολική χρονιά, κάτι που είχε οδηγήσει σε αναστολή φοίτησης για μία εβδομάδα.

Παρά το γεγονός ότι ο πατέρας της έλεγχε την τσάντα της καθημερινά, εκείνη παραδέχτηκε ότι έκρυψε το μαχαίρι στην τσέπη της την ημέρα της επίθεσης.

Είπε ότι το είχε ξεχάσει, καθώς το είχε χρησιμοποιήσει για να χαράξει το όνομά της σε ένα δέντρο.

Ο πατέρας της παραδέχτηκε προηγουμένως ότι δεν έψαξε την τσάντα της την ημέρα της επίθεσης.

Η μαθήτρια αρνήθηκε ότι είχε πει πριν το περιστατικό πως ήθελε να σκοτώσει την κ. Elias, αλλά παραδέχτηκε ότι είχε πει πως ήθελε «να τη χτυπήσει ή να τη χαστουκίσει».

Νωρίτερα, το δικαστήριο άκουσε από έναν μάρτυρα ότι η κατηγορούμενη είπε στη δασκάλα «Θα σε σκοτώσω, ρε γαμώτο» πριν ξεκινήσει την επίθεση.

Εκείνη επέμεινε ότι δεν θυμόταν να είχε πει αυτά τα λόγια.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τη συμμαθήτριά της και ότι δεν θυμόταν να τη χτυπά.

Όταν ρωτήθηκε για τη στιγμή που περιορίστηκε αφού μαχαίρωσε τη συμμαθήτριά της, είπε: «Θυμάμαι που μου είπε “Είσαι ψυχοπαθής” και θυμάμαι που της είπα “Είναι δικό σου λάθος”».

Όταν ρωτήθηκε από τον Williams Hughes KC, για την κατηγορούμενη, αν ήθελε να σκοτώσει τη συμμαθήτριά της ή τις δασκάλες της, απάντησε «Όχι».

Ο κ. Hughes τη ρώτησε για φράσεις και εικόνες που βρέθηκαν σε ένα σημειωματάριο που εντοπίστηκε στο σπίτι της από την αστυνομία.

Τη ρώτησε τι εννοούσε όταν έγραψε: «Θέλω να κάνω κάτι που οι άνθρωποι δεν είναι προορισμένοι να κάνουν».

Εκείνη απάντησε: «αρχικά, σχεδίαζα να αυτοκτονήσω».

Τη ρώτησε επίσης τι εννοούσε με τη φράση «νιώθω ότι θα διαπράξω το έγκλημα της ζωής μου».

Εξήγησε ότι ήταν θρησκευόμενη και η αυτοκτονία θα ήταν έγκλημα.

Η δίκη συνεχίζεται.

Related Articles

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αντέδρασε η Γαλλική Καθολική Εκκλησία για τις drag queens στην αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου

Άνδρας παρενόχλησε ανήλικες σε στάση λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη

Bury

Βέμπερ για συμφωνία ΕΕ : Η ηγεσία του ΕΛΚ επιλύει τις σημαντικές προκλήσεις

cars

Βαρθολομαίος: Στηρίζουμε την πρωτοβουλία για ανταλλαγή αιχμαλώτων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

cars

Η Volkswagen δεσμεύεται για ένα μικρό, προσιτό ηλεκτρικό!

cars

«Μείζονα σύμμαχο» θεωρεί ο Μπάιντεν την Κένυα – Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας στον Λευκό Οίκο

cars

Εικονικές επιχειρήσεις με «αχυρανθρώπους», λαθρεμπόριο και διεθνές κύκλωμα απάτης εντόπισε το ΣΔΟΕ

cars

Νέα Porsche Macan. Ανανέωση… ξανά!

cars

Πώς μία αιματοβαμμένη παραλία μετατράπηκε σε «επίγειο παράδεισο»

Bury