CARSNEWS
AUTONEWS

Την Κυριακή το πρωί θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη

Μυστική θα είναι τελικά η ψηφοφορία που θα διεξαχθεί για την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη που κατατέθηκε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Η ψηφοφορία θα γίνει το πρωί της Κυριακής από τις 10:00 έως τις 13:00.

Προηγήθηκε έντονη συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή για το πώς θα γίνει η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε από την αίθουσα εκνευρισμένος λέγοντας: «Όταν αποφασίσετε πώς θα ψηφίσετε, για να ψηφίσετε, θα γυρίσω».

Συγκεκριμένα ο Στέφανος Κασσελάκης ήθελε η ψηφοφορία να είναι ανοικτή και ονομαστική. Αντίθετα οι αμφισβητίες ήθελαν η ψηφοφορία να είναι μυστική και να στηθεί κάλπη. Καθώς υπήρχε διαφωνία επιχειρηματολόγησαν τρία άτομα από κάθε πτέρυγα για το πώς θα ψηφίσουν για να προκύψει η απόφαση για το πώς θα γίνει η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής.

Αυτό αφορούσε και το σκωπτικό σχόλιο του Στέφανου Κασσελάκη στους δημοσιογράφους, σε κάποια στιγμή που βγήκε για λίγο από την αίθουσα. Όταν μάλιστα δημοσιογράφος τον ρώτησε «γιατί να είναι τρεις από κάθε άποψη και όχι ένας», είπε: «για να σας απαντήσω θέλω πρώτα να επιχειρηματολογήσουν τρία άτομα»

ΟΙ 6 ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΗΣΑΝ ΓΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗ / ΦΑΝΕΡΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: 

ΦΑΝΕΡΗ: 

Τζάκρη 

Παππάς

Σβίγκου 

ΜΥΣΤΙΚΗ: 

Αλεξιάδης 

Παναγιώτοπουλος (όχι ο βουλευτής)

Μαντζουράνης

Τελικά, σε 212 παρόντες, σύμφωνα με πληροφορίες, 86 ψήφισαν υπέρ της ανοιχτής ψηφοφορίας για το εάν θα εγκριθεί η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη και 122 υπέρ της μυστικής, με το στήσιμο κάλπης. Τέσσερα μέλη της ΚΕ δεν τοποθετήθηκαν.

Σημειώνεται ότι για να περάσει η πρόταση μομφής θα πρέπει να υπερψηφιστεί από το 50% συν μία ψήφο επί του συνόλου των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Δηλαδή, για να περάσει η πρόταση μομφής κατά του προέδρου και να δρομολογηθούν καταστατικά διαδικασίες εκλογής, απαιτούνται επί του συνόλου των 295 μελών, 148 θετικές ψήφοι.

Αν περάσει η πρόταση μομφής, διοργανώνεται έκτακτο συνέδριο, με νέα σύνθεση μελών, που θα αποφασίσει επί της διαδικασίας της εκλογής προέδρου αλλά και για τις υποψηφιότητες.

Related Articles

Την Πρέβεζα επιλέγουν οι Σέρβοι για διακοπές και για το 2024

Bury

Καιρός: Με άνοδο της θερμοκρασίας μπαίνει ο Αύγουστος – 40άρια αλλά και…καταιγίδες τις επόμενες ημέρες

Yohan και Léo Rossel: Η γαλλική σχολή οδηγών WRC έχει μέλλον

cars

Στο Πεκίνο σε «αποστολή ειρήνης» μετά την αμφιλεγόμενη επίσκεψη στη Μόσχα ο Όρμπαν

cars

Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από τον πρώτο γύρο στο τουρνουά τένις WTA 500 στη Γερμανία

cars

Η σύζυγος και η κόρη του Αντώνη Νικοπολίδη σε κοινή έξοδο

cars

Mazda. Δυνατή παρουσία στην έκθεση της Γενευής

cars

Πάνω από 200 πρόστιμα επιβλήθηκαν σήμερα σε ελέγχους της Τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία σε όλη τη χώρα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στο κλαμπ των θρύλων μπαίνει απόψε ο Παναγιώτης Γκιώνης – Παρών για έκτη φορά στο μεγάλο ραντεβού

wp_update-GSkibItV