CARSNEWS
AUTONEWS

Yohan και Léo Rossel: Η γαλλική σχολή οδηγών WRC έχει μέλλον

Υπάρχουν στιγμές που παρά την υποχώρηση της δημοτικότητας των ράλι στο παγκόσμιο στερέωμα του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, αναπτερώνονται οι ελπίδες όλων των εμπλεκομένων, καθώς νέες ομάδες και ακόμα περισσότερο νέοι οδηγοί κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Παράδειγμα, οι Γιόχαν (29 ετών) και Λίο (27 ετών) Ροσέλ δυο νέοι Γάλλοι οδηγοί ράλι, που συνεχίζουν μια παράδοση δεκαετιών παίρνοντας την σκυτάλη από βαριά ονόματα του χώρου όπως οι Τεριέ, Αντρουέ, Νταρνίς, Νικολά, Ρανιοτί, Οριόλ και φυσικά Λεμπ με Οζιέ.

Ο μεγαλύτερος Γιόχαν έχει καθιερωθεί ως κορυφαίος οδηγός, ίσως στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία στα ράλι, την WRC2, καθώς οδηγώντας το Citroën C3 Rally2, πριν λίγο καιρό κέρδισε το Rallye Monte-Carlo, ενώ είχε τερματίσει τρίτος στο πρωτάθλημα WRC2 του 2023 με δύο νίκες. Αυτά, συνέβησαν ενώ είχε ήδη γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής με το C3 Rally2 στην κατηγορία WRC3 το 2021. Για να φτάσει σε αυτό το σημείο έχει οδηγήσει σε πολλές και ποικίλες Ειδικές Διαδρομές σε όλο τον κόσμο, και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ξεκίνησε να το κάνει.

Το ίδιο ισχύει και για τον μικρότερο αδερφό του Λίο, ο οποίος κέρδισε το Stellantis Motorsport Cup το 2022 και τώρα αφήνει το στίγμα του στο C3 Rally2, ακολουθώντας τα βήματα του Yohan. Ενώ και οι δύο ξεκίνησαν από αγώνες σε πίστες καρτ, τελικά ήταν τα ράλι που τους παρείχαν την καλύτερη ευκαιρία για να προχωρήσουν στην καριέρα τους στους αγώνες αυτοκινήτου. «Νομίζω ότι τα ράλι έχουν γίνει μέρος του DNA μας τώρα: πλέον, όταν σήμερα επιστρέφουμε στην πίστα, είναι δύσκολο να την απολαύσουμε όσο το ράλι», είπε ο Γιόχαν. «Νομίζω ότι είναι δύσκολο να μας το αλλάξει κάποιος αυτό τώρα».

Οι γαλλικές μάρκες ήταν σταθερά παρούσες στην καριέρα των Rossels. Ο Γιόχαν ξεκίνησε το πρώτο του ράλι με ένα Peugeot 106 και στη συνέχεια οδηγώντας με τη Citroën ανέβηκε στο WRC2. Το 2018, το Ενιαίο Κύπελλο του έδωσε την ευκαιρία να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, όπως ακριβώς θα συνέβαινε και για τον Λίο λίγα χρόνια αργότερα, όπως εξηγεί ο Γιόχαν: «Στα τέλη του 2017, δεν μου είχε απομείνει ουσιαστικά τίποτα και ήμουν λίγο σαν εσένα (μετά το 2021), έτσι νομίζω ότι αυτό το Κύπελλο ήταν ένα εφαλτήριο για την καριέρα μας, και ήταν πραγματικά αυτό που μας ώθησε με τον σωστό τρόπο, να έχουμε έναν κατασκευαστή να μας στηρίζει αλλά και ανθρώπους μαζί μας που γνωρίζουν πολλά για το σπορ αυτό. Νομίζω έχουν πίστη σε εμάς και αυτό είναι υπέροχο, οπότε φυσικά θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε και στην συνέχεια».

Θα ακολουθήσει ο Λίο τον ίδιο δρόμο; «Νομίζω ότι είναι αρκετά ξεκάθαρο τώρα! Σήμερα είμαστε στην ίδια ομάδα, οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ακολουθήσω. Δεν κέρδισα το γαλλικό πρωτάθλημα όπως έκανες εσύ, αλλά έχω έρθει τρίτος και ελπίζω να συμμετάσχω μαζί σου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πολύ σύντομα».

Ο νεότερος Ροσέλ είχε ακόμα μια εντυπωσιακή πρώτη σεζόν με το C3 Rally2. «Νομίζω ότι η νίκη στο Κύπελλο Γαλλίας ήταν μια τεράστια συναισθηματική στιγμή. Θα μείνει μαζί μου για πάντα. Ήταν επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία να εξασφαλίσω υποστήριξη για τα επόμενα χρόνια». Όπως συμβαίνει συχνά με τα αδέρφια, οι Ροσέλς ήταν πάντα ανταγωνιστικοί μεταξύ τους.

«Πάντα θέλαμε να ανταγωνιστούμε, από τότε που ήμασταν μικροί νομίζω», λέει ο Λίο. «Είτε πρόκειται για καρτ είτε για οποιοδήποτε άλλο άθλημα: τένις, πινγκ πονγκ, ή όταν πάμε για σκι… υπάρχει πάντα παρόν ένα χρονόμετρο.

Γενικά, σταματάγαμε μόνο όταν αποχωρούσε ένας από εμάς… και δεν νομίζω ότι είναι πιθανό να αλλάξει αυτό στο μέλλον!»

Related Articles

Master Chef: Αποχώρησε ο Αλέξανδρος Λούπος – «Έχω ξενερώσει με το σημερινό μου λάθος»

Bury

Porsche: Η Taycan ξεπέρασε σε πωλήσεις την 911!

cars

Η Toyota επιβεβαιώνει το νέο Prius για τις 16 Νοεμβρίου

cars

Rolls-Royce Cullinan Black Badge. Περισσότερο απ’ όλα!

cars

Με Μάικ Μπατίστ για την πρόκριση ο Παναθηναϊκός: Αποθέωση πριν το ματς με Μακάμπι Τελ Αβίβ

cars

Έρχονται ειδικοί «Ράμπο» για όλα τα ακίνητα – Δυο νέες ειδικές υπηρεσίες θα παρακολουθούν την εικόνα των φορολογούμενων

cars

Βορίδης: Το καθήκον υπερασπίσεως της εδαφικής ακεραιότητας είναι και θα παραμείνει αδιαπραγμάτευτο

cars

Η AMG είναι έτοιμη για την πανίσχυρη, υβριδική GT 4-Door.

cars

Ντόπιοι απείλησαν οικογένεια για να εγκαταλείψει το σπίτι της – Σκότωσαν τον σκύλο και δηλητηρίασαν τα ζωντανά τους

Bury