CARSNEWS
AUTONEWS

Ένας οδηγός για να επιλέξετε και να εφαρμόσετε σωστά το (κάθε) κόκκινο κραγιόν

Όταν ήμουν 25 ετών γνώρισα μία επώνυμη κυρία που άνηκε σε μία από τις πιο γνωστές επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας και τότε ήταν πάνω από 80 χρονών. Δεν την είχα δει ποτέ χωρίς να φορά κόκκινο κραγιόν. Τη ρώτησα αν ποτέ το αποχωρίζεται και μου απάντησε πως δεν το βγάζει ούτε στον ύπνο της. Εγώ φυσικά δεν εννοούσα όταν κοιμάται, αλλά η απάντησή της ήταν αφοπλιστική. Όταν αναρωτήθηκα γιατί, μου απάντησε πως χωρίς αυτό νιώθει πως χάνει τη θηλυκότητά της. Μου πήρε χρόνια να το επεξεργαστώ, αλλά πλέον κατάλαβα τί εννοούσε.

Η δύναμη του κόκκινου κραγιόν είναι τεράστια. Μπορεί από μόνο του, να μεταμορφώσει ολόκληρο το πρόσωπο μιας γυναίκας σε βαθμό που κάποιοι θεωρούν πως αρκεί μονάχα η εφαρμογή του και τίποτα περισσότερο σε επίπεδο μακιγιάζ για να δείχνουμε περιποιημένες. Προσωπικά συμφωνώ. Βέβαια δεν το φόρεσα (ακόμη τουλάχιστον) για να κοιμηθώ, αλλά το προτιμώ σε κάθε μου έξοδο.

Το κόκκινο ωστόσο σε όλες τις αποχρώσεις του είναι ένα απαιτητικό χρώμα που χρειάζεται ιδιαίτερες ικανότητες για να το επιλέξουμε αλλά και για να το εφαρμόσουμε σωστά στα χείλη μας. Πάμε λοιπόν να δούμε πως θα καταφέρουμε να φορέσουμε το κόκκινο κραγιόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο:

Aρχικά πρέπει να βρούμε την κατάλληλη απόχρωση του κόκκινου για εμάς. Αυτή εξαρτάται από τον τόνο της επιδερμίδας μας. Τις γυναίκες που έχουν θερμό τόνο επιδερμίδας κολακεύουν τα κόκκινα με βάση το πορτοκαλί ενώ σε εκείνες με ψυχρό τόνο ταιριάζουν τα κόκκινα με βάση το μπλε. Στη συνέχεια φροντίζουμε τα χείλη μας να είναι ενυδατωμένα και για να το επιτύχουμε αυτό, έχουμε χρησιμοποιήσει ένα προϊόν απολέπισης και στη συνέχεια ένα balm σε τακτική βάση.

Η υφή του κραγιόν μας είναι ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει να προσέξουμε ανάλογα με τις συνθήκες. Για παράδειγμα, μια ημέρα με αέρα που θα κυκλοφορήσουμε έξω καλό θα ήταν να αποφύγουμε ένα glossy κραγιόν καθώς τα μαλλιά μας θα κολλούν στα χείλη μας, ενώ αν τα χείλη μας είναι ξηρά, καλό θα ήταν να αποφύγουμε τα ματ κραγιόν καθώς δεν θα τα κολακεύει και επιπλέον θα επιδεινώσει το πρόβλημα.

Για την τέλεια εφαρμογή του κραγιόν, καλό θα είναι να χρησιμοποιούμε ένα μολύβι χειλιών στην ακριβώς ίδια απόχρωση και σε καμία περίπτωση ένα πιο σκούρο καθώς αν δεν είμαστε άριστες γνώστριες του blending, θα κινδυνεύσουμε να μοιάσουμε με την κακή έννοια ένα leftover των 90s. Επίσης για την καλύτερη εφαρμογή του κραγιόν ας χρησιμοποιήσουμε ένα λεπτό πινέλο ενώ μπορούμε επίσης να κάνουμε το τρικ με τη μπατονέτα για το οποίο έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο μας.

Τέλος, όσον αφορά την εφαρμογή του κραγιόν στο εσωτερικό των χειλιών απ’ όπου αυτό ξεβάφει ευκολότερα καθώς τρώμε και πίνουμε, καλό είναι αφ’ ενός να εφαρμόσουμε περισσότερο προϊόν στο συγκεκριμένο σημείο, αφ’ ετέρου να έχουμε μαζί μας το κραγιόν και να συμπληρώνουμε τακτικά στη συγκεκριμένη περιοχή για ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Related Articles

Επένδυση άνω των 20 εκατ. ο Αλαφούζος – Αγοράζει εξτρέμ, στόπερ και φορ ο Παναθηναϊκός

Χρήστος Νικολόπουλος: «Καλά έκανε η Χαρούλα Αλεξίου και σταμάτησε το τραγούδι»

Bury

ΗΠΑ: Το ντιμπέιτ Χάρις – Τραμπ συγκέντρωσε 57,5 εκατομμύρια τηλεθεατές

wp_update-GSkibItV

Διέρρευσε το νέο Ford EcoSport Active.

cars

Ετοιμάζει «εκλογικό αιφνιδιασμό» ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ΠΑΣΟΚ – «Δεν δημιούργησε συνθήκες υπέρβασης» λέει ο Δούκας

Alfa Romeo Giulia GTA. Η επιστροφή ενός θρύλου!

cars

J2US – Καίτη Γαρμπή: «Συγκλόνισε το πανελλήνιο ο Διονύσης με την πρόταση γάμου, έτσι κάνουν οι σωστοί άνδρες»

Bury

Νετανιάχου σε Σολτς: Δεν θα επιτεθούμε στη Ράφα όσο ο πληθυσμός παραμένει εγκλωβισμένος εκεί

cars

Volkswagen ID.4. Το αναπόφευκτο ηλεκτρικό SUV.

cars