CARSNEWS
MOTONEWS

Έρχεται νέα σειρά KTM Super Duke 1390;

Έρχεται νέα σειρά KTM Super Duke 1390;
  • Διαβάστηκε από 1.118 αναγνώστες
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/08/2023

Βάση ενός “λάθους” ήρθε η αποκάλυψη ότι η ΚΤΜ ετοιμάζει έναν νέο κινητήρα και μια νέα σειρά μοντέλων για τους Δούκες. Έρχονται ακόμα πιο δυνατές μοτοσυκλέτες από τους Αυστριακούς;

Ποιο φίλτρο είναι ιδανικό για την μοτοσυκλέτα σου

KTM: To NEO DUKE 790 σε περιμένει!

Η δεκαετία του 1990 ήταν μια περίοδος τεράστιων αλλαγών για την ΚΤΜ, με τους Αυστριακούς να κάνουν τότε τα πρώτα βήματα για να γίνουν η εταιρεία που γνωρίζουμε σήμερα. Το 1996 οι motocross μοτοσυκλέτες της ΚΤΜ βάφτηκαν για πρώτη φορά πορτοκαλί και, μαζί με τη Yamaha, οδήγησαν τη μετάβαση από τους δίχρονους στους τετράχρονους κινητήρες στο Motocross. 

Eπίσης, το 1994, λανσαρίστηκε ο πρώτος Δούκας, η Duke 620. Aπό τότε μέχρι τώρα η Duke έχει περάσει από πολλές γενιές έχει επεκταθεί από μοντέλα των 125cc μέχρι μοντέλα των 1.301cc. 

Aυτός ο τελευταίος κινητήρας βρίσκεται στις Super Duke R, RR, R Evo και GT, οι οποίες φαίνεται ότι θα αποκτήσουν και “μεγάλους αδερφούς”, μέσω μιας νέας σειράς 1390.

Οι φήμες τροφοδοτήθηκαν από ένα “λάθος”, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα εμφανίστηκε σε σελίδες πολλών ντίλερ της ΚΤΜ ένας νέος κινητήρας “1390”, ο οποίος φαίνεται να είναι πανομοιότυπος με τον 1290 και έχει παρόμοια τιμή. 

Υπάρχει επίσης μια δεύτερη εκδοχή του κινητήρα, με την σημείωση CN, κάτι που ίσως δείχνει οτι θα κατασκευάζεται στην Κίνα, από την CFMOTO. Όντας ήδη συνεργάτες σε πολλά επίπεδα, η CFMOTO κατασκευάζει τους κινητήρες των 790cc που χρησιμοποιούνται τόσο στις ΚΤΜ όσο και στις δικές της μοτοσυκλέτες, καθώς και μια άλλη βερσιόν του LC8 1.301cc που βρίσκεται στην προαναφερθείσα σειρά των KTM 1290.

Η πιθανότητα να είναι κάποιο μεμονωμένο λάθος δεν θεωρείται πιθανή, καθώς αυτή η αλλαγή εμφανίστηκε ταυτόχρονα στις σελίδες πολλών ντίλερ από όλο τον κόσμο. Ο μεγαλύτερος κινητήρας θα δώσει ακόμα περισσότερη ισχύ στα γυμνά της ΚΤΜ, ενώ δεν είναι απίθανο να τον δούμε να κάνει την εμφάνισή του και στις Super Adventure σε δεύτερο χρόνο.

Related Articles

Νέος τιμοκατάλογος Aprilia 2024

cars

Μια αριστουργηματικά «πειραγμένη» Harley για πίστα

cars

Στο αυτόφωρο ο 37χρονος που πιάστηκε με ηρωίνη στον Βόλο

cars

Can-Am Pulse και Origin: Η επιστροφή της Can-Am στην αγορά μοτοσυκλετώ

cars

Μια μηχανή τελείως ξεχωριστής αισθητικής

cars

Yadea Keeness: Ηλεκτρική μοτοσυκλέτα έρχεται το 2023

cars

Δες πώς θα απαλλαγείς από την υποχρέωση να κουβαλάς δίπλωμα, άδεια, ασφάλεια

cars

Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου πανίσχυρου power cruiser της Ducati

cars

Ασφάλισε γρήγορα και οικονομικά το δίκυκλο σου με μία direct ασφάλεια

cars