CARSNEWS
AUTONEWS

Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα: Εκτιμούμε την Τουρκία και την Ελλάδα – Δεν ευνοούμε τον έναν έναντι του άλλου

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα έδωσε συνέντευξη και αναφέρθηκε στις σχέσεις της χώρας του με την Τουρκία και την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι δεν γίνεται καμία διάκριση υπέρ ή κατά κάποιας πλευράς.

«Δεν ευνοούμε τον έναν σύμμαχο έναντι του άλλου», δήλωσε στο CNN Turk ο Αμερικανός διπλωμάτης Τζεφ Φλέικ, με αφορμή την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη.

Επίσης, σημείωσε ότι «εκτιμούμε την Τουρκία, τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και την Ελλάδα. Δεν ευνοούμε τον έναν έναντι του άλλου. Αναφερθήκατε στην Αλεξανδρούπολη. Υπάρχει μια μικρή συσσώρευση εκεί, αλλά είναι μόνο για την υποστήριξη της πολεμικής προσπάθειας στην Ουκρανία. Είναι πολύ αναγκαία. Η Τουρκία έχει βοηθήσει πολύ στη Μαύρη Θάλασσα χρησιμοποιώντας τη Σύμβαση του Mοντρέ, η οποία δεν επιτρέπει στα ρωσικά πολεμικά πλοία να περάσουν από τα “Τουρκικά Στενά”. Έχει εμποδίσει τη διέλευση στη Μαύρη Θάλασσα μέσω των “Τουρκικών Στενών”, αλλά εμποδίζει επίσης τις χώρες του ΝΑΤΟ στα δυτικά να προμηθεύουν την Ουκρανία μέσω αυτής της οδού».

«Έτσι, η συγκέντρωση στην Ελλάδα είναι απλώς μια προσπάθεια να ανεφοδιάσουμε τους εταίρους μας στην Ουκρανία. Αλλά δεν ευνοούμε τον έναν σύμμαχο έναντι του άλλου. Είμαστε πολύ ευγνώμονες για την απόφαση της Τουρκίας και της Ελλάδας να έχουν το Αιγαίο Πέλαγος ως θάλασσα ειρήνης και είναι πολύ καλό να βλέπουμε ότι δεν υπήρξαν προκλήσεις με πτήσεις ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να βλάψει αυτές τις διμερείς σχέσεις. Αναφέρθηκε ότι η Τουρκία αντιμετωπίζεται διαφορετικά στο Καπιτώλιο και στην Ουάσιγκτον και αυτό οφείλεται εν μέρει στις καλύτερες σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως θα ήταν ευχάριστο η Τουρκία να επέστρεφε στο πρόγραμμα των F-35, όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα να διευθετήσει το ζήτημα με τους ρωσικούς πυραύλους S-400.

Related Articles

Η Hennessey ήδη ετοιμάζει ένα V8 Bronco 750 ίππων!

cars

Mazda: 3 ηλεκτρικά και 5 plug-in υβριδικά μέχρι το 2025!

cars

J2US: Ο Στέλιος Δρουμαλιάς επανήλθε με την εκρηκτική Αποστολία Ζώη, στη θέση της Άντζελας Δημητρίου

Bury

 Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου στην  Θεσσαλονίκη! Με τον Π.Ο. ΒΕΛΟΣ …στο «Α/Τ ΒΕΛΟΣ»

cars

Πέτρος Κόκκαλης: «Διατεθειμένη να συνεργαστεί με την ακροδεξιά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – Η δεξιά δεν αλλάζει»

Bury

Την γλύτωσε η Κατερίνα Δαλάκα στο Survivor – Η Δώρα Νικολή τρίτη υποψήφια

Bury

Lotus Evora GT410. Έγινε πιο “μαλακή” για να γίνει πιο καθημερινή!

cars

Η Citroën – Καρέλλης στο Ράλλυ Ακρόπολις

cars

Οδηγός μηχανής πέρασε 12 φανάρια με «κόκκινο» και τώρα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 21.140 ευρώ

Bury