CARSNEWS
AUTONEWS

Ανοιχτό αφήνει η Λαγκάρντ το «ενδεχόμενο» για μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο

Μετά το αμετάβλητο που διατήρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στα βασικά της επιτόκια, ήρθε η πρόεδρος του ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ στη συνέντευξη Τύπου να αφήσει «φως στη χαραμάδα», για μία πρώτη μείωση επιτοκίων από τον Ιούνιο, τονίζοντας όμως ότι δεν έχει έρθει η ώρα της νίκης ενάντια του πληθωρισμού.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι ο πληθωρισμός θα επανέλθει εγκαίρως στον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2%» δήλωσε η ισχυρή κυρία της ΕΚΤ , ενώ προειδοποίησε ότι η «οικονομία παραμένει ακόμα αδύναμη»

Όσον αφορά την ανάπτυξη, είπε ότι ο τομέας των ουσιαστικών εισοδημάτων θα «πουσάρει» η ανάκαμψη ενώ οι εξαγωγές θα αυξηθούν τα επόμενα τρίμηνα., ενώ ο τομέας των υπηρεσιών εμφανίζεται ανθεκτικός, οι μεταποιητικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν χαμηλή ζήτηση και η παραγωγή εξακολουθεί να είναι υποτονική, ειδικά σε τομείς έντασης ενέργειας.

Σε ερώτηση για την επιτοκιακή πολιτικής της Fed, δήλωσε ότι η «ΕΚΤ ασχολείται αποκλειστικά με την οικονομία της ευρωζώνης όταν λαμβάνει τις αποφάσεις της, και παραμένει πιστή στον βασικό της ρόλο που είναι η διατήρηση της σταθερότητας των τιμών.»

Κλείνοντας ανέφερε ότι οι πιέσεις στις τιμές μειώνονται σταδιακά. ‘«Ο πληθωρισμός θα κυμανθεί γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τους επόμενους μήνες» σημείωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ.

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια της η ΕΚΤ

Αμετάβλητα διατήρησε τα βασικά της επιτόκια σήμερα, όπως αναμενόταν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Έτσι το βασικό της επιτόκιο διατηρείται στο 4%.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε την απόφαση αυτή, για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς οι εισερχόμενες πληροφορίες επιβεβαίωσαν σε γενικές γραμμές την προηγούμενη εκτίμησή του για τις μεσοπρόθεσμες του πληθωρισμού.

Related Articles

Αυτό είναι το Lexus LF-30 με 544 ίππους και “gullwing” πόρτες!

cars

Η Mercedes-AMG στέκεται απέναντι στον ρατσισμό.

cars

Ford. Ξεκίνησε τη λειτουργία της

cars

 Jeep. Σε μία όμορφη συμπόρευση με τον Bruce Springsteen

cars

Ήττα για τους Μπακς στην Οκλαχόμα χωρίς Γιάννη και Λίλαρντ – Υποχώρησαν στην τρίτη θέση

cars

Νέα Skoda Octavia RS iV. Η πρώτη γεύση μέσω σκίτσων

cars

Kymco AK 550 Premium – Mοναδική πρόταση

cars

Τι ετοιμάζει η Toyota για τις 16 Νοεμβρίου;

cars

Mercedes-Benz CLA 180d. Μία ντίβα με ουσία.

cars