CARSNEWS
F1 & RACES

Αποκλεισμός για Ράσελ από το GP Βελγίου, νικητής τελικά ο Χάμιλτον!

Ο Τζορτζ Ράσελ δεν θα φύγει τελικά από το Βέλγιο με τους 25 βαθμούς της νίκης, καθώς αποκλείστηκε από τα αποτελέσματα του Σπα και νικητής στέφεται ο Λούις Χάμιλτον.

Το δράμα συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς στη Formula 1, καθώς έχουμε αλλαγή στην κατάταξη του Grand Prix Βελγίου. Ο Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, αποκλείστηκε από τα αποτελέσματα και έχασε τη νίκη!

Λίγη ώρα μετά από τον τερματισμό του αγώνα, η W15 του Ράσελ βρέθηκε εκτός κανονισμών. Η ζυγαριά της FIA έδειξε 796,5 κιλά, 1,5 κιλό πιο κάτω από το κατώτατο όριο που ορίζουν οι κανονισμοί. Λόγω του ότι πρόκειται για τεχνική παράβαση, οι κανονισμοί είναι άσπρο/μαύρο.

Έτσι, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να τον μηδενίσουν από τα αποτελέσματα λόγω της τεχνικής παρατυπίας.

BREAKING: #BelgianGP winner George Russell has been disqualified from the race for an underweight car #F1 pic.twitter.com/SfEgH61NzG

— Formula 1 (@F1) July 28, 2024

Αυτή η εξέλιξη δίνει τη νίκη στον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος είχε το προβάδισμα του αγώνα για το μεγαλύτερο μέρος του. Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έστω και με αυτόν τον τρόπο έφτασε στην 105η νίκη της καριέρας του και δεύτερη φετινή.

Lewis Hamilton inherits the #BelgianGP victory following George Russell’s disqualification#F1 pic.twitter.com/HIJxfqnum2

— Formula 1 (@F1) July 28, 2024

Αλλαγές είχαμε και στις άλλες θέσεις της 10άδας όπως είναι φυσικό. Ο Όσκαρ Πιάστρι πήρε τη 2η θέση ενώ στο βάθρο προβιβάστηκε ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari. Τέταρτος είναι πλέον ο Μαξ Φερστάπεν και ακολουθούν οι: Λάντο Νόρις, Κάρλος Σάινθ, Σέρχιο Πέρεζ, Φερνάντο Αλόνσο, Έστεμπαν Οκόν και Ντάνιελ Ρικάρντο.

Unfortunately George has been disqualified for his car being below the minimum required weight. Here’s Toto’s reaction. pic.twitter.com/a3qJLyrwr8

— Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) July 28, 2024

Φωτογραφίες:

Related Articles

Η Cadillac προετοιμάζει τμήμα μονάδων ισχύος F1

cars

F1 GP Καναδά: Επιστροφή στις νίκες για Φερστάπεν

cars

Η Mercedes αποκάλυψε την W13 για το 2022 (+video)

cars

Τι λέει ο Sainz για τα σενάρια για τη Ferrari;

cars

F1: Το Las Vegas θέλει αγώνα για πάντα…

cars

Ιστορικός Μαξ στην Ίμολα

Bury

Formula 1 – GP Ιταλίας Preview: Η έδρα των «tifosi», ο «Ναός της ταχύτητας»

cars

Ocon: Ευτυχώς που ο Alonso έφυγε!

cars

Επικυρώθηκε το καλεντάρι της F1 για το 2021!

cars