CARSNEWS
F1 & RACES

Αυτό είναι το τελικό grid του Grand Prix Καναδά

Δείτε πώς θα παραταχθούν οι μονομάχοι της Formula 1 στο πεδίο μάχης του Μόντρεαλ για το ένατο Grand Prix της φετινής αγωνιστικής σεζόν.

Λίγες στιγμές απέμειναν για την εκκίνηση του Grand Prix Καναδά. Ο ένατος αγώνας της φετινής χρονιάς της Formula 1 αναμένεται με αγωνία και οι κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου μας έδωσαν μια ιδέα του τι να περιμένουμε σήμερα. Όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά στο Μόντρεαλ, με τον καιρό να αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο.

Από θέση ισχύος θα εκκινήσει ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes-AMG. O Βρετανός πήρε τη δεύτερη pole position της καριέρας του με έναν άκρως ανατρεπτικό τρόπο και σήμερα θέλει να ανέβει στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου. Δίπλα του θα έχει τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing. O Ολλανδός σημείωσε τον ίδιο χρόνο με τον Ράσελ κάτι το οποίο συνέβη για δεύτερη φορά στην ιστορία της Formula 1.

It was in this moment that George unlocked a new level of Britishness 😂#F1 #CanadianGP pic.twitter.com/Pj0Sf5rwv5

— Formula 1 (@F1) June 8, 2024

Πίσω τους βρίσκονται οι οδηγοί της McLaren Racing, Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι. Οι οδηγοί της βρετανικής ομάδας θέλουν να μπουν στο παιχνίδι της νίκης και θα κάνουν τα πάντα για να την κατακτήσουν πίσω από το τιμόνι της πανίσχυρης MCL38. Ακολουθούν οι Ντάνιελ Ρικάρντο με RB και Φερνάντο Αλόνσο με Aston Martin, οι οποίοι ψάχνουν την επιστροφή στα καλά αποτελέσματα.

— Formula 1 (@F1) June 8, 2024

Ένας οδηγός που θα διεκδικήσει βάθρο στο σημερινό αγώνα είναι ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος ξεκινάει από την 7η θέση και δίπλα του θα έχει τον Γιούκι Τσουνόντα. Ο Λανς Στρολ είναι 9ος και δίπλα του θα βρίσκεται ο Άλεξ Άλμπον της Williams.

Στην έκτη σειρά της εκκίνησης θα βρίσκονται οι Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ. Οι οδηγοί της Scuderia Ferrar iείχαν άσχημες κατατακτήριες δοκιμές και σήμερα θέλουν μια καλή εμφάνιση. Ο Σέρχιο Πέρεζ είχε επίσης κακή ημέρα το Σάββατο και θα ξεκινήσει μόλις 16ος.

Update: Οι οδηγοί της Sauber, Βάλτερι Μπότας και Γκουάνγιου Ζου θα εκκινήσουν από το pit-lane, καθώς οι μηχανικοί της ελβετικής ομάδας «έσπασαν» το parc-ferme το πρωί της Κυριακής.

Grid

Το Grand Prix Καναδά είναι προγραμματισμένο για τις 21:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 20:30 για να μπείτε σε κλίμα αγώνα.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion, με τους Κώστα Παστρίμα και Στάθη Κοκκορόγιαννη να αναλύουν όλα όσα έγιναν στο Grand Prix Μονακό της Formula 1 και όχι μόνο.

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Related Articles

F1 GP Ουγγαρίας: Ο Hamilton στην pole position!

cars

Έρχονται αναβαθμίσεις για τη Ferrari

cars

Χάμιλτον: «Η ανανέωσή μου δεν έχει να κάνει με τα χρήματα»

cars

Formula 1 – Silverstone: 8η νίκη για τον Μαξ Φερστάπεν

cars

New Zealand’s Rodin Cars loses bid to join Formula One grid from 2025

cars

Τίτλοι τέλους για Hulkenberg;

cars

H AlphaTauri αποφάσισε για το οδηγικό δίδυμο του 2024

cars

Another new job for former Haas team boss Steiner in Formula 1

cars

H Κίνα θέλει να φιλοξενήσει δύο Grand Prix φέτος!

cars