CARSNEWS
AUTONEWS

Γκιόλα: Μια φυσική πισίνα με ιδιαίτερη ομορφιά

Στη Θάσου θα συναντήσετε μια μικρή φυσική πισίνα, παραδομένη στο επιβλητικό βραχώδες τοπίο που την περιβάλλει. Ο λόγος, φυσικά, για τη Γκιόλα που βρέχεται από το βαθύ μπλε του Αιγαίου και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία του νησιού.

Η Γκιόλα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις λιγοστές φυσικές πισίνες της χώρας. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Θάσου, κοντά στην Αστρίδα και έχει δημιουργηθεί μέσα σε βράχο, με κρυστάλλινα νερά και πετρώδη βυθό.

Σχηματίστηκε με το πέρασμα των αιώνων με τα κύματα της θάλασσας και τους βράχους που την περικυκλώνουν να αποτελούν στην πραγματικότητα τους «δημιουργούς» της. Με βάθος τριών μέτρων, τα νερά της είναι πιο ζεστά από εκείνα της θάλασσας που αγκαλιάζουν την εξωτερική πλευρά της και τα οποία εντοπίζονται 8 μέτρα πιο κάτω αναλαμβάνοντας τον «ανεφοδιασμό» της πισίνας με τα κύματά της.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το μύθο, η Γκιόλα δημιουργήθηκε από τον Δία προκειμένου να απολαμβάνει σε αυτή το μπάνιο της η Αφροδίτη. Γι’ αυτό θα ακούσετε και πολλούς να την αποκαλούν και ως το «δάκρυ της Αφροδίτης». Ωστόσο, ένας άλλος μύθος υποστηρίζει ότι ήταν το μάτι του Δία για να την παρακολουθεί.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Γκιόλα Θάσος
Γκιόλα Θάσος
Γκιόλα Θάσος

Related Articles

Ford Team Fordzilla P1. Γίνεται πραγματικό  

cars

Όρμπαν: Λογική σε διεθνή ζητήματα η Ρωσία, παράλογη η Δύση

Volkswagen. Η πιο ισχυρή στην Ευρώπη για το 2019

cars

Η Mazda εξηγείται για την μικρή μπαταρία του MX-30!

cars

Το πρώτο SUV της Mercedes-Maybach ετοιμάζεται για τον Νοέμβριο!

cars

Ο καιρός σήμερα 17/5/2024

cars

Νέο Toyota Yaris. Με έμφαση στη σχεδίαση

cars

Τρέλα για τον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό: Sold out μέσα σε 10 ώρες το ματς με τον Άρη

cars

Nations League – Όμιλος Εθνικής Ελλάδας: Εκτός έδρας νίκη για την Αγγλία επί της Ιρλανδίας

deleted-w9i2FI7l