CARSNEWS
AUTONEWS

Δεν προβληματίζει η νέα Mercedes C-Class στον τάρανδο

Η δοκιμασία αποφυγής ταράνδου που έγινε διάσημη πριν από 25 χρόνια με την παταγώδη αποτυχία της Mercedes A-Class είναι κάτι περισσότερο από ένα μεμονωμένο αποτέλεσμα τύπου “πέρασε” ή “κόπηκε”. Δοκιμάζοντας το αυτοκίνητο στο σύνολο του σε μία ακραία κατάσταση αξιολογείται η επίδοση και η αντίδραση του στο όριο και γι’ αυτό έχει υψηλή αξία σε μία δοκιμή, ακόμα και σε έναν κόσμο όπου τα πολυάριθμα, πολύπλοκα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας προφυλάσσουν τους επιβάτες αλλά και την φήμη των εταιριών προλαμβάνοντας εντυπωσιακές αποτυχίες όπως αυτή της πρώτης γενιάς της A-Class.

Στην τελευταία δοκιμή του ισπανικού “km77” βλέπουμε την τελευταία γενιά της Mercedes C-Class και πιο συγκεκριμένα, την C 300e με το plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο που συνδυάζει έναν δίλιτρο βενζινοκινητήρα 204 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα 129 ίππων. Το αυτοκίνητο που είχε στη διάθεση του το ισπανικό μέσο εξοπλιζόταν με το AMG πακέτο και ελαστικά Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 σε διάσταση 225/45/18 εμπρός και 255/40/18 πίσω. Το μεσαίο sedan της γερμανικής εταιρίας λοιπόν, δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα κατά την δοκιμασία αποφυγής ταράνδου και ταυτόχρονα, δεν προβλημάτισε τους χειριστές του. Μπορεί να μην κατάφερε να ολοκληρώσει το test με την ταχύτητα των 77 km/h αλλά ακόμα και στην αποτυχία του οι αντιδράσεις ήταν προβλέψιμες και απολύτως ασφαλείς. Τελικά, η Mercedes C 300e κατάφερε να ολοκληρώσει επιτυχημένα την δοκιμασία με μέγιστη ταχύτητα 73 km/h δίνοντας την αίσθηση ότι μπορεί και σε υψηλότερη ταχύτητα, παρότι αυτό ήταν κάτι που δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν οι δοκιμαστές.

Όσον αφορά στο σλάλομ, η plug-in υβριδική C-Class χρειάστηκε 24.2 δευτερόλεπτα εμφανίζοντας μία ουδέτερη και ασφαλή οδική συμπεριφορά χωρίς υπερβολικές κλίσεις ή απότομες αντιδράσεις στις συνεχείς αλλαγές πορείας, εμπνέοντας εμπιστοσύνη στον οδηγό. Η επίδοση της την κατατάσσει σε μία άτυπη 5η θέση πίσω από το Polestar 2 των 22.8 δευτερολέπτων και τα BMW i4, Lexus NX 350h και Peugeot 308.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πέθανε η μητέρα του Σταύρου Μπαλάσκα

cars

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Ο Λευκός Οίκος αναμένει απάντηση της Χαμάς για πρόταση απελευθέρωσης ομήρων

Bury

Η Bollinger λανσάρει την πρώτη ηλεκτρική chassis-cab πλατφόρμα παγκοσμίως.

cars

POS: Nέα ψηφιακή εφαρμογή για την καταχώρηση των ραντεβού διασύνδεσης

Bury

Peugeot. Πραγματική Black Friday

cars

Χωρίς παράβολα τα αντίγραφα αδειών οδήγησης που καταστράφηκαν ή χάθηκαν από τον «Daniel»

cars

Το Ford Ranger RTR κάνει ντεμπούτο στην SEMA.

cars

Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις – Πότε ξεκινά η υποβολή τους

cars

Η Porsche κρατά ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου πανάλαφρου sports car!

cars