CARSNEWS
MOTONEWS

Διαθέσιμη η επετειακή Suzuki Hayabusa 25th Anniversary στην Ελλάδα -Δείτε πόσο κοστίζει

Η επετειακή έκδοση 25th Anniversary της Suzuki Hayabusa είναι διαθέσιμη πλέον και στο ελληνικό κοινό, σε πολύ περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Μια ειδική εκδήλωση που άλλωστε αρμόζει σε μία από τις πλέον εμβληματικές μοτοσυκλέτες των τελευταίων 30 ετών διοργάνωσε η ελληνική αντιπροσωπεία της Suzuki, η οποία αποκάλυψε στον ελληνικό Ειδικό Τύπο την επετειακή έκδοση της Suzuki 1300 Hayabusa.

-

Φέτος η Hayabusa κλείνει 25 χρόνια από την παρουσίαση της πρώτης γενιάς της θρυλικής hyperbike από το Hamamatsu -της ταχύτερης τότε μοτοσυκλέτας στον κόσμο- και το γιορτάζει με η δημιουργία της ειδικής επετειακής έκδοσης 25th Anniversary, την οποία και είχαμε την ευκαιρία να επεξεργαστούμε από κοντά.

Στη σημερινή τρίτη γενιά της η Hayabusa είναι μια μοτοσυκλέτα υπερεπιδόσεων που απολαμβάνει το δικό της cult status, ενώ είναι παράλληλα πιο ώριμη και ολοκληρωμένη από ποτέ.

Η Suzuki έχει ενσωματώσει ενσωματώσει στον στάνταρ εξοπλισμό της μοτοσικλέτα της όλα τα τελευταίας γενιάς συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης αναβάτη που την κάνουν παράλληλα πιο φιλική από ποτέ σχεδόν ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας του αναβάτη.

Στην ελληνική αγορά η τιμή της Suzuki Hayabusa 25th Anniversary βρίσκεται στα 23.295 ευρώ, μόλις 1.000 ευρώ περισσότερα από τη στάνταρ έκδοση του ιαπωνικού Γερακιού. Με δεδομένο το γεγονός ότι θα εισαχθεί επίσημα σε μόλις 25 αντίτυπα αλλά και ότι θα αποκτήσει και αξία για τους συλλέκτες στο μέλλον η διαφορά στην τιμή φαντάζει λογική.

-

Η Hayabusa 25th Anniversary Edition δεν φέρει αλλαγές στα μηχανικά και περιφερειακά της μέρη έναντι της στάνταρ έκδοσης. Φέρει ωστόσο διακριτικές αλλαγές αισθητικής φύσεως με τη διχρωμία πορτοκαλί-μαύρη να αποτελεί τη βάση, χωρίς να υπάρχουν φιλέτα χρωμίου στα πλαστικά του κοστουμιού της.

Στο ιδεόγραμμα στα πλαϊνά του φέρινγκ έχει προστεθεί ένα γραφικό σε σχήμα V, όπως και στην ουρά, ενώ στην κορυφή του ρεζερβουάρ έχει τοποθετηθεί σχετικό έμβλημα που αναφέρεται στην 25η επέτειο της Hayabusa. Παράλληλα το όνομα της εταιρείας στα πλαϊνά του ρεζερβουάρ έχει γίνει τρισδιάστατο.

-

Το ιδεόγραμμα κάνει την εμφάνισή του και στη χρυσή αλυσίδα, ως λεπτομέρεια, αλλά και στα τελικά του συστήματος εξαγωγής, ενώ ανοδιωμένα χρυσά είναι τα κέντρα στα δισκόφρενα εμπρός και ο ρεγουλατόρος της αλυσίδας. Τέλος, στον στάνταρ εξοπλισμό της επετειακής έκδοσης ανήκει το αεροδυναμικό κάλυμμα της σέλας του συνεπιβάτη, για τα μοντέλα που θα διατεθούν εκτός Ιαπωνίας.

-

Διαβάστε επίσης:

Related Articles

«Z» τη λένε και είναι ένας στιλπνός πύραυλος της ασφάλτου

cars

Κρήτη – Και άλλο θανατηφόρο τροχαίο με μοτοσυκλέτα

cars

Με μια παλιά μοτοσυκλέτα και ένα βανάκι, θα φτάσουν από την Θεσσαλονίκη έως την Αλάσκα

cars

KTM 390 Adventure SW: Η Α2 μοτοσυκλέτα με την καλύτερη τεχνολογία

Bury

Πρώτη γεύση από τα δύο νέα ηλεκτρικά πρωτότυπα της Harley-Davidson

cars

ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΙΟΥΛΙΟΣ 2023

cars

Νέο βίντεο από το τροχαίο στον Άλιμο: Η στιγμή που το Smart παραβιάζει το stop

cars

Ιεράπετρα: Δυστύχημα σε moto cross με θύμα 17χρονο

cars

Πάτρα: “Φούντωσε” μοτοσυκλέτα

cars